Sfaturi pentru aranjarea mobilierului

0 Shares
0
0
0

Aranjamentul mobilierului este una dintre cele mai grele decizii pe care trebuie sa le iei pentru o camera, dar cand reusesti sa faci asta, obtii camera  perfecta. Daca va faceti timp pentru a crea un aranjament de mobilier excelent inca de la inceput, nu va trebui niciodata sa rearanjati. Iti recomandam sa apelati la montare mobila dormitor Bucuresti.

Mai jos sunt cateva sfaturi pentru aranjarea mobilierului pentru camere mici si mari. Aceste elemente de baza ale aranjamentului va pot ajuta sa realizati un interior aspectuos si interesant.

Goliti complet camera, daca este posibil. Stiu ca acest lucru poate fi greu, mai ales intr-un apartament de oras inghesuit, dar uneori este imposibil sa vizualizati un nou aspect  daca nu incepeti cu o paleta goala.

Decideti asupra punctului  focal

Fiecare camera are nevoie de un punct focal. Acesta este elementul definitoriu in camera dvs. Poate fi un lucru la fel de simplu ca un semineu sau o piesa unica de mobilier sau opere de arta. Mobilierul dvs. ar trebui aranjat pentru a profita de punctul dumneavoastra focal. De exemplu, in camera de zi sau in dormitor, canapeaua sau patul ar trebui sa se confrunte cu punctul focal.

Aduceti in interior cea mai mare piesa de mobilier necesara

In camera de zi, aceasta ar fi canapeaua; in dormitor, patul; si in bucatarie, masa. Aceasta piesa de mobilier trebuie sa fie in locul potrivit inainte ca orice altceva sa functioneze.

Identificati modelele de trafic si evitati crearea unui obstacol. De exemplu, daca trebuie sa traversati camera de zi pentru a ajunge la bucatarie, nu veti dori sa evitati o masa imensa si scaune doar pentru a obtine un pahar cu apa. Pentru mobila noua va recomandam sa apelati la servicii de montaj mobila unde o echipa de profesionisti va veni sa monteze mobila in casa.

Decideti cu privire la utilizarea camerei – relaxare, distractie in grupuri mari, dormit si joaca sau doar pentru dormit? Principala  piesa, mai ales intr-o incapere mare, va va ajuta sa definiti scopul si utilizarea spatiului.

Nu blocati usile, ferestrele sau vederile spre alte incaperi, daca este posibil. Luati in considerare acesti factori inainte sa incepeti sa va mutati mobilierul.

Utilizati mobilierul ramas pentru a defini zonele

Acest lucru este foarte important intr-o camera mare, dar este la fel de important intr-un spatiu mic. Restul mobilierului si decorului ar trebui sa imbunatateasca si sa lucreze in jurul piesei principale. Daca o mobila mai mica nu se potriveste ar trebui eliminata.

Din nou, considerati fluxul de trafic. Veti continua sa va impiedicati in aceste piese mici, daca nu le plasati bine pe podea.

Luati in considerare scara si proportia pieselor de mobilier si modul in care acestea se incadreaza in scala existenta a spatiului. Un scaun prea mic langa o canapea supradimensionata se simte deseori neplacut; la fel se face o imagine minuscula atarnata pe un perete mare.

Nu lipiti mobila perete. Aceasta este o modalitate foarte buna de a defini anumite zone ale unei camere mari. De asemenea, face o camera mica sa arate mai bine.

Un covor prea mic va face ca o camera sa para mai mica si se va simti, de asemenea, ciudat in spatiu. Pentru un look de lux, lasa covorul sa curga sub mobilier.

Mijlocul operei ar trebui sa stea la nivelul ochilor.

Protejati-va scuturile si coatele. Mese de cafea ar trebui sa fie suficient de departe de canapea pentru confort, dar destul de aproape de a le folosi. Inaltimea meselor laterale trebuie sa fie la sau sub bratul canapelei.

Miscati-o. Incorporati mobilier cu diferite inaltimi si inaltimi pentru a adauga echilibru, contrast si interes pentru camera dvs.

Adaugati iluminarea corespunzatoare. Ganditi-va in straturi – aeriene (sau ambientale), sarcina si accent – pentru a crea ambianta perfecta.

0 Shares
You May Also Like