Cazare Brandeberg – locul ideal pentru a vizita cetatea Rasnov si imprejurimile

Cazare Brandeberg – locul ideal pentru a vizita cetatea Rasnov si imprejurimile

0 Shares
0
0
0

Pentru persoanele care vor sa ajunga la Rasnov si la Bran recomandam cazare Brandeberg aceasta pensiune fiind cea mai recomandata de turistii din aceasta zona, atat de cei straini cat si de romani. Iata cateva motive pentru care cetatea Rasnov ar trebui sa fie pe lista de locuri de vizitat.

Cetatea a fost recent restaurata dupa decenii de neglijenta. Sunt cele mai bine pastrate ruine de acest gen din toata Romania. Plimbati-va de-a lungul labirintului strazilor din cetate. Luati timp pentru a vedea casele de piatra de langa vechea scoala saxona. Din pacate, scoala nu este deschisa publicului, insa exteriorul se afla intr-o stare remarcabila ca multe din cele noua turnuri de cetate din Sighisoara.

Unele dintre structurile restaurate au fost transformate in atractii si magazine. Intr-o singura locatie, puteti sa va perfectionati competentele de aruncare a toporului, in timp ce in alta puteti cumpara o sticla de apa sau un suvenir. Mi-am dorit ca magazinele sa reflecte mai mult perioada de timp a cetatii. Mi-as fi dorit o fortareata “de lucru” cu mestesugari si magazine comerciale in loc de un afis kitschy de tricouri si knacks-knacks. Cu toate acestea, cladirile si terenurile straluceau si nu se integrau in timp.

Cu sute de ani in urma, asezarea cetatii Rasnov a servit ca un punct de plecare excelent defensiv. In zilele noastre,  zidurile sle trateaza vizitatorii cu privelisti spectaculoase ale peisajului rural inconjurator. Faceti-va drumul de-a lungul strazilor, spre unul dintre cele mai inalte locuri din peretii fortificati.

Cautati steagul cu culorile romanesti care sufla in briza. Urcati pe marginea stancoasa pentru a arunca o privire panoramica a Transilvaniei. Daca observati invadatori otomani sau maghiari la orizont, fiti sigur si sunati alarma!

Cetatea Rasnov este la doar 9 km de Brasov, facandu-o o excursie perfecta. Daca nu aveti o masina, exista mai multe optiuni pentru a va duce in cetate.

Cu autobuzul, va trebui sa mergeti pe ruta # 16 din centrul Brasovului spre Autogara 2. De la Piata Sfatului din Brasov, mergeti la dreapta pe Strada Muresenilor spre cerc. In stanga, veti vedea statii de autobuz, precum si un loc pentru a cumpara bilete de autobuz. De la autogara 2, autobuzul spre Rasnov ruleaza la fiecare 30 de minute in timpul saptamanii si la fiecare 60 de minute in weekend. Un bilet la Rasnov va costa 4 lei. Pentru a va intoarce la Autogara 2 in Brasov, mergeti pe Strada Izvorului spre Cinema. Intoarceti-va la dreapta si asteptati autobuzul la aproximativ un sfert de drum din colt. Imaginile satelitului Google aratau un semn de autobuz in septembrie 2012 in momentul fotografierii, cu toate acestea, pot sa inregistrez acel semn care lipseste din iulie 2016. Din fericire, un localnic prietenos mi-a aratat exact unde sa stau pentru intoarcerea in Brasov, de unde ulterior m-am intors in Bran, la pensiunea Brandeberg.

De la Piata Sfatului, mergeti spre dreapta pentru a merge spre statiile de autobuz si cozile de taxi.

De asemenea, puteti lua un taxi de la Brasov. Veti gasi o statie de taxi langa statiile de autobuz din stanga cercului de circulatie mentionat mai sus.

0 Shares
You May Also Like