Ce ar trebui sa stiti despre plosnite?

0 Shares
0
0
0

Plosnitele (Cimex lectularius ) sunt insecte mici, ovale, care se hranesc prin supt sange de la oameni sau alte animale cu sange cald. Efectul acestor insecte asupra sanatatii umane si a raportarilor infestarilor de plosnite ale anumitor hoteluri a primit atentie in ultimii ani.

Unde locuiesc plosnitelee?

Plosnitele sunt daunatori care pot trai oriunde in casa. Acestea pot trai in fisuri in mobilier sau in orice tip de material textil, inclusiv mobilier tapitat. Infestarile de plosnite sunt cele mai frecvente in paturi, inclusiv in saltea, arcurile pentru cutii si ramele de pat.

In cazul in care nu stiati, aceste insecte sunt cele mai active noaptea. Acesti daunatori pot musca zonele expuse ale pielii in timp ce un individ doarme. Locatiile obisnuite pentru muscaturile efectuate de catre plosnite sunt fata, gatul, mainile si bratele.

Muscaturile de plosnite sunt dureroase?

O muscatura de plosnita este nedureroasa si, in general, nu se observa. Muscaturile pot fi confundate cu o eruptie cutanata din alta cauza. Semnul cel mai obisnuit este reprezentat de mici umflaturi plate sau ridicate pe piele. Simptomele includ roseata, umflare si mancarime.

De unde stii daca ai plosnite?

Petele fecale sau petele intunecate de culoare ruginie, carcasele de ou si piei de varsat (exuviae) ale covoarelor in crevacuri si fisuri pe paturi sau in apropierea paturilor sunt sugestive pentru infestari, dar doar observarea erorilor in sine poate confirma o infestare activa.

O companie profesionista de combatere a daunatorilor poate fi solicitata pentru a ajuta la identificarea si inlaturarea paturilor din casa, iar in acest sens puteti accesa cu incredere https://www.3d-deratizarecompleta.ro/dezinsectie-plosnite.

Ce remedii si medicamente la domiciliu trateaza si scapa de plosnite?

Remediile casnice pentru muscaturile de plosinite includ masuri pentru controlul mancarimii, cum ar fi bai de ovaz sau comprese racoroase. De obicei, nu este necesar tratament pentru muscaturile efectuate de catre aceste insecte. Daca mancarimea este severa, creme de steroizi sau antihistaminice orale pot fi utilizate pentru ameliorarea simptomelor.

Cum se raspandesc aceste insecte?

Plosnitele de pat traiesc in orice obiect de mobilier, imbracaminte sau lenjerie de pat, astfel incat acestea sau ouale lor pot fi prezente in mobilierul sau hainele folosite. Se raspandesc prin tarare si pot contamina mai multe camere dintr-o casa sau chiar mai multe locuinte in cladiri de apartamente.

De asemenea, se pot ascunde in cutii, valize sau alte obiecte care sunt mutate de la resedinta la resedinta sau de la un hotel la casa. Despre aceste insecte se mai poate spune si ca pot trai pe imbracaminte de la infestari acasa si pot fi raspandite de catre o persoana care poarta fara sa stie haine infestate.

Care sunt simptomele si semnele muscaturilor de plosnite?

Plosnitele musca si sug sange de la oameni. Dupa cum am mai spus acest lucru la inceputul articolului, aceste insecte sunt cele mai active noaptea si musca zonele expuse ale pielii in timp ce un individ doarme.

Fata, gatul, mainile si bratele sunt zone comune pentru muscaturile de plosnita. Muscatura in sine este nedureroasa si nu se observa. Semnele cele mai frecvente sunt mici, plate sau ridicate pe piele; in general apare roseata, umflare si mancarime.

Daca sunt zgariate, zonele muscate de aceste insecte pot fi infectate. O particularitate a muscaturilor de plosnite este tendinta de a gasi mai multe muscaturi aliniate intr-un rand care pot aparea la fel de mancarime si sangerare dupa zgariere.

Specialistii in boli infectioase se refera la aceasta serie de muscaturi ca semnul „mic dejun, pranz si cina”, care semnifica hranirea secventiala care apare de la un loc la altul. La unii oameni, muscaturile pot dura cateva zile pentru a se dezvolta. Semnele pot deveni aparente pana la 14 zile de la aparitia muscaturii.

Muscaturile de plosnite pot trece neobservate sau pot fi confundate cu muscaturi de purici sau tantari sau alte tipuri de eruptii cutanate pe piele, deoarece semnele muscaturilor de plosnite sunt greu de diferentiat de alte muscaturi sau afectiuni ale pielii.

Aceste insecte au de asemenea, glande ale caror secretii pot lasa mirosuri si pot lasa pete fecale intunecate pe cearceafuri si in jurul locurilor in care se ascund (in crevacuri sau zone protejate din jurul patului sau oriunde in camera).

Cercetatorii nu au dovedit in mod concludent ca puii de plosnite transporta sau transmit boli. Cu toate acestea, cercetatorii in domeniul sanatatii au sugerat ca albiile de pat pot fi posibili vectori ai tripanosomiazei americane (boala Chagas) in zonele in care aceasta boala este endemica, dar nu au dovedit in mod concludent acest lucru.

Dupa cum se poate vedea asadar, plosnitele sunt insecte pe care cu siguranta nu va doriti sa le aveti in locuinta. In cazul in care observati si simtiti simptome precum cele prezentate in randurile de mai sus ale acestui articol, cu siguranta ar trebuie sa accesati cat mai repede https://www.3d-deratizarecompleta.ro/dezinsectie-plosnite, pentru ca specialistii in combaterea insectelor si a rozatoarelor, sa elimine aceste insecte nedorite din casa dvs.

0 Shares
You May Also Like