Ce trebuie sa stii cand vrei sa iti amanetezi telefonul?

Ce trebuie sa stii cand vrei sa iti amanetezi telefonul?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum probabil stiti cu totii, casele de amanet reprezinta la momentul actual, cea mai importanta sursa de imprumut pentru persoanele din Romania, care au nevoie de bani, si care datorita faptului ca nu au la indemana banii respectivi, cauta o solutie de imprumut rapid pe termen scurt.

Daca va intrebati de ce casele de amanet reprezinta in aceste conditii cea mai eficienta solutie pentru persoanele care cauta o solutie pentru a se imprumuta rapid pe termen scurt, ei bine, aceste case de amanet sunt alaturi de oameni, si accepta din partea acestora diferite bunuri drept garantie, atunci cand acestia au nevoie de imprumuturi.

A trecut vremea cand oamenii treceau pragul caselor de amanet, pentru a-si amaneta tot felul de bijuterii. Acum, casele de amanet le ofera oamenilor posibilitatea de a opta pentru amanet telefoane mobile, astfel ca acestia isi pot amaneta smartphone-urile pentru a face rost rapid de bani.

Persoanele care au in plan amanetarea unui smartphone, ar trebui sa cunoasca unele detalii foarte importante legate de amanetarea telefoanelor. Veti vedea pe scurt in continuare, despre ce este vorba.

  1. Telefonul trebuie sa fie pregatit pentru a fi amanetat

Acesta este cel mai important detaliu de luat in calcul. Cei care isi doresc sa isi amaneteze smartphone-ul, trebuie sa isi pregateasca telefonul. Inainte de a cauta cutia dispozitivului si accesoriile acestuia, este important sa stearga toate datele personale si toate fotografiile si fisierele din telefon (inainte de asta insa, trebuie sa isi salveze in cloud sau pe o memorie externa datele).

Este important acest lucru, pentru ca in eventualitatea in care clientii se razgandesc si nu mai doresc sa plateasca datoria spre casa de amanet si nu isi mai revendica smartphone-ul, acesta va fi scos la vanzare. Cu siguranta nimeni nu isi doreste ca persoanele straine sa aiba acces la datele sale personale.

Apoi, tot in ceea ce priveste pregatirea telefonului, este important ca acesta sa fie dus la casa de amanet, in cutia originala, si alaturi de incarcator si celelalte accesorii originale. De preferat ar fi sa fie in stare perfecta, pentru ca doar in aceste conditii, se va obtine o suma importanta in schimbul dispozitivului.

Un telefon cu urme vizibile de uzura si care nu are cutia si accesoriile originale, cu siguranta este evaluat la un pret mult mai mic de catre personalul casei de amanet.

  1. Contractul de amanet

Odata ce telefonul ajunge pe mana specialistilor de la casa de amanet telefoane mobile, acestia evalueaza dispozitivul, si stabilesc suma de bani pe care o ofera in schimbul dispozitivului. In cazul in care proprietarul telefonului este de acord cu suma propusa, va semna contractul de amanet valabil intre 5 si 30 de zile, timp in care va putea oricand sa isi plateasca datoria si sa isi recupereze telefonul.

Daca nu poate plati in 30 de zile, clientul trebuie sa opteze pentru prelungirea contractului de amanet. In caz contrar, va pierde dreptul de proprietar asupra telefonului, care va deveni bunul casei de amanet, si care ulterior va fi scos la vanzare.

0 Shares
You May Also Like