Cum functioneaza o casa de amanet

Cum functioneaza amanetul?

0 Shares
0
0
0

Viziunea despre industria caselor de amanet si despre cum functioneaza amanetul s-a schimbat foarte mult in ultimii 10 ani.

Daca pana nu demult, casele de amanet erau privite cu o oarecare circumspectie de foarte multi oameni, in ziua de astazi ele au ajuns la statutul de business-uri in toata regula, unde lucreaza specialisti.

Daca iti doresti serviciile unei case de amanet telefoane, intra pe BestAmanet.ro.

Cum functioneaza amanetul?

Asa cum am spus, o casa de amanet este o afacere unde se schimba bani si produse, in ambele sensuri. Scopul principal al unei case de amanet, adica insasi esenta a cum functioneaza amanetul,  este distributia de imprumuturi mici pe termen scurt, acoperite de obiectele pe care le duci tu acolo + dobanda. Procesul de baza ar arata cam asa:

–    Am nevoie de 100 de lei (acum).

–    Aduc la casa de amanet o camera foto care valoreaza putin peste 100 de lei.

–    Obtin imprumutul de la casa de amanet, cu finalitate la o data in care trebuie restituit integral + dobanda aferenta.

–    Daca platesc imprumutul respectiv (plus dobanda), obtin camera foto inapoi.

–    Daca nu am reusit sa platesc imprumutul plus dobanda, casa de amanet poate proceda mai departe la vanzarea camerei mele foto, pentru recuperarea banilor imprumutati.

Alte informatii importante despre cum functioneaza amanetul

In mare si pe scurt, acesta este raspunsul la intrebarea Cum Functioneaza Amanetul si cam asa functioneaza toate casele de amanet din lume, fie ca vorbim despre device-uri electronice, despre bijuterii sau orice altceva.

Casele de amanet cumpara de asemenea obiecte pe care cred ca le pot vinde ulterior cu sume mai mari sau uneori mult mai mari, decat o poti face tu. In acest mod, casele de amanet pot face profit.

Cu alte cuvinte, poti pur si simplu sa le vinzi acea camera in valoare de 100 de lei, tu vei ramane cu banii iar ei cu produsul, produs pe care cu siguranta vor incerca sa il vanda in alta parte.

Casa de amanet iti va accepta un astfel de produs (cu banii la schimb), doar daca va fi sigura ca il poate vinde relativ rapid, la o suma ceva mai mare decat cea care ti-a fost acordata tie. In orice alta situatie, imprumutul sau banii cash nu-ti vor fi acordate, pentru ca nu se va putea recupera tranzactia.

Pe de alta parte, datorita faptului ca majoritatea persoanelor care duc ceva (orice) la o casa de amanet tind sa lase acele obiecte la un pret mult mai mic decat cel de referinta, iti putem spune ca poti gasi in aceste locuri adevarate chilipiruri pe care nu le-ai gasi in alta parte si le poti gasi la preturi cu mult sub pretul pietei.

Cum functioneaza amanetul pentru a iti aduce profit?

Cele mai sigure investitii care se pot face cumparand dintr-o astfel de casa, sunt bijuteriile si obiectele de arta in general.

Acestea au preturi semnificativ mai mici decat in alte locuri (in magazinele de lux pentru bijuterii sau la colectionari daca vorbim de arta). In foarte multe ocazii, s-au cumparat produse de arta de valoare foarte mare, la preturi aproape derizorii, dintr-o casa de amanet.

Proaspatul proprietar al acestor obiecte a aflat ceva mai tarziu printr-o evaluare profesionista, adevarata valoare a produselor cumparate. Acum ca am inteles principiile care stau la baza a cum functioneaza amanetul in toata lumea putem profita de aceasta informatie, fie pentru a imprumuta ani pe termen scurt, fie pentru a cumpara lucruri de valoare la preturi bune. Merge in ambele sensuri.

0 Shares
You May Also Like