Pot folosi telefonul in avion?

0 Shares
0
0
0

Daca va aflati la primul zbor cu avionul este posibil sa nu fiti la curent cu regulile ce trebuiesc respectate cu privire la utilizarea telefonului mobil in timpul zborului. Astfel ca citind randurile de mai jos, puteti afla tot ce trebuie sa stiti cu privire la acest aspect si a avea o calatorie linistita,

Bineinteles va puteti lua telefonul la voi in avion atunci cand calatoriti, acesta nefiind interzis la bordul aeronavelor ca de pilda armele sau substantele periculoase, insa exista o serie de restrictii cu privire la momentele in care acesta poate fi folosit.

Aceste restrictii impuse de liniile se refera la momentele in care este permisa folosirea dispozitivului mobil, in restul timpului acesta trebuind conform regulamentelor aflate in vigoare la momentul actual sa fie stins sau in mod avion, optiune de care dispune orice telefon fiind conceputa special cu acest tip de situatii.

Aceste restrictii pot fi insa benefice si pentru dumneavoastra, ferindu-va de pericolul de a scapa telefonul in momentul decolarii sau aterizarii si a-l deteriora. Nimeni nu isi doreste sa adauge costul unei schimbare display iphone 6 plus sau orice alt model, la totalul cheltuielilor de vacanta ce oricum ne afecteaza anual bugetul.

De asemenea restrictia de a primi si efectua apeluri poate asigura un climat linistit in avion in timpul zborului, ce este benefic celor cu frica de zbor pentru a reduce nivelul de agitatie si stres din jurul lor, precum si pasagerilor ce doresc sa se odihneasca, sa citeasca un ghid de calatorie despre destinatia zborului sau celor ce calatoresc insotiti de copii.

Deci cand pot folosi telefonul in avion? Oricand, mai putin atunci cand avionul decoleaza sau aterizeaza. Intedictia dateaza din 1991 cand Comisia SUA din domeniul comunicațiilor a pus pe lista neagră telefoanele și computerele deoarece undele radio emise de acestea pot interfera cu echipamentul sensibil al avioanelor si pot deranja comunicația acestora cu turnul de control.

Exista chiar un caz documentat din anii 90 în care un echipament de navigatie a fost atat de derutat de un DVD player incat a indicat nici mai mult nici mai putin decat direcția opusă celei in care avionul trebuia să meargă.

Intre timp tehnologia aviatica precum si cea mobila s-au dezvoltat considerabil. De pilda, echipamentele avioanelor au devenit considerabil mai insensibile la interferente. Astfel, in 2013 in SUA s-au modificat puțin regulile, pentru a putea folosi dispozitivele electronice în timpul decolării, zborului cu conditia ca pasagerii ce doresc acest lucru sa achite o taxa liniei aeriene pentru acest serviciu suplimentar.

Bineinteles taxa poate varia, sau poate fi chiar inclusa in pretul biletului, in functie de tipul de aeronava, de zbor, de bilet, etc. In Europa regulamentele sunt mai putin restrictive, tuturor pasagerilor fiindu-le permis sa foloseasca telefonul pe timpul zborului, cu conditia de a nu folosi datele mobile in timpul decolarii sau aterizarii.

Fiecare linie aeriana poate avea desigur propria politica, caz in care veti fi informati de insotitorul de zbor in cazul in care exista regulamente speciale ce trebuiesc respectate.

0 Shares
You May Also Like