Selfie-stick-ul-un-accesoriu-indispensabil

Selfie stick-ul – un accesoriu indispensabil

0 Shares
0
0
0

Cu totii avem carcase si huse Samsung, dar un nou accesoriu pentru telefoanele mobile de vine cu fiecare zi ce trece mai popular: selfie stickul.

Selfie stickul este un monopod utilizat pentru a face selfie-uri prin pozitionarea aparatului de fotografiat sau smartphone-ului mai departe decat lungimea bratului. Sick-urile de metal sunt de obicei extensibile si sunt dotate cu un maner la un capat si o clama ajustabila la celalalt pentru a pozitiona telefonul.

Unele  pot fi dotate cu telecomanda sau mijloace de control prin Bluetooth, permitand utilizatorilor sa decida cand fac poza, iar modelele pentru aparate de fotografiat pot fi dotate cu o oglinda in spate pentru a permite vizualizarea ecranului pentru o buna pozitionare a aparatului.

In contrast cu monopodul pentru stabilizarea aparatelor de fotografiat pe pamant, un selfie stick este mai solid si mai rezistent la capatul opus aparatului pentru un balans mai optim.

Selfie stick-urile dateaza din 1925 cand un barbat a facut o poza cu el si sotia sa cu ajutorul unui bat lung ce e indreptat spre camera si iese din cadru. In 2012, Yeong-Ming Wang a pantentat un „extensor omnidirectional multiaxis pentru fotografiat” capabil de a tine un smartphone si a castigat medalia de argint in 2013 la Concours Lepine.

Termenul de selfie stick a devenit popular abia in 2014, fiind listat in pozitia 25 a topului celor mai bune inventii din 2014 a revistei Time. Criticii il asociaza cu narcisismul si egocentrismul societatii contemporane, poreclindu-l in 2015 „NarcisStick” sau „bagheta lui Narcissus”.

Telefonul mobil sau aparatul de fotografiat este atasat la capatul selfie stick-ului, ridicat in fata si declansat prin rostirea unui cuvant, ridicarea palmei sau apasarea butonului de fotografiat de pe manerul stick-ului care este conectat la camera (folosind frecvent o mufa precum cea pentru casti) sau este apasat un buton de pe o telecomanda wireless (adesea via Bluetooth) sau folosind cronometrul camerei care face poza dupa un anumit numar de secunde.

Primele metode utilizeaza frecvent caracteristicile fizice ale dispozitivului pentru a fotografia, folosind butoanele de control ale volumului sunetului. Telecomanda Bluetooth este compatibila cu toate dispozitivele cu sistem de operare mai nou de Android 4.2.2  si cu iOS 6.0 si deasupra. Anumite selfie stick-uri au capacitati de telescopare care permit o mai mare lungime si fotografierea unor cadre mai largi

Dispozitivul devine mult mai practic in situatii in care este necesara asistenta, permitand userului sa fotografieze in situatii periculoase precum a fotografia peste o stanca, din usa unui avion sau dintr-o masina in miscare. 

De aceea selfie stick-urile sunt in anumite institutii interzise sau restrictionate din motive de siguranta. La concerte sunt interzise datorita riscului de inregistrare ilegala a trupelor, iar pe stadioane deoarece pot fi folosite ca arme sau bloca vederea altor telespectatori. Anumite Parcuri precum Walt Disney, Orlando Universal si Hollywood le au interzise, datorita faptului ca vizitatorii le foloseau in timpul calatoriilor in diverse rollercostere. Se recomanda ca in prealabil sa va interesati daca acestea sunt permise sau nu in locatiile pe care le frecventati pentru a nu suferi amenzi.

0 Shares
You May Also Like