Solutii-asset-management-de-tip-IT-Help-Desk

Solutii asset management de tip IT Help Desk

0 Shares
0
0
0

Asset Panda, BMC Track-It! Sau SysAid, sunt toate exemple de solutii IT Help Desk, ce permit si asset management.

Cand vine vorba despre computerele conectate intr-o retea, trebuie sa iei in considerare nu numai ce fel de platforme se vor ocupa cu urmarirea asset-urilor tale, dar si ce tip de programe / platforme vor fi folosite pentru efectuarea inventarului si a rapoartelor. Pe FluxSoft.ro poti gasi cel mai bun software, la cerere.

Unele tool-uri de acest tip includ detectie in retea (network detection) via scanning, in timp ce altele folosesc spreadsheet-uri (import de spreadsheet-uri) sau intrari manuale. Alte solutii folosesc interfetele de tip API (open application programming interface) din Asset Panda sau editarea dupa o scanare prealabila a codurilor de bare, ca in cazul GoCodes.

Este important sa stabilesti mai intai ce tip de aplicatie se va potrivi mai bine pentru bugetul tau / al companiei. Tool-urile de management pentru asset-uri sunt disponibile pe piata, la preturi diferite.

Vrei o solutie pe care o vei plati o singura data la achizitie sau doresti mai degraba una pa baza de abonament lunar (subscription)? Nu toate aceste solutiii pot face management-ul unui numar foarte mare de asset-uri, asa ca trebuie sa iei in considerare si numarul acestora, inainte de a achizitiona un astfel de soft.

In timp ce fiecare solutie software pe care am mentionat-o mai sus permite sau este capabila sa-ti urmareasca sistemele de gen pc desktop sau server, aceste aplicatii difera cu mult din punct de vedere al facilitatilor de care dispun.

Prioritatile tale vor dicta de fiecare data, ce este mai potrivit pentru compania ta. Daca securitatea este prioritatea numarul 1, atunci GoCodes este una dintre cele mai potrivite solutii pentru o astfel de companie, oferind un sistem ce “marcheaza” asset-urile, permitand gasirea acestora in timp real, folosindu-se de geolocatie (tehnici de geolocatie).

Din punct de vedere al flexibilitatii generale insa, abilitatea fizica de a aplica un sticker, inseamna o limitare a lucrurilor pe care le poti urmari. Totusi, o astfel de aplicatie nu iti va da detalii si despre licentele software instalate pe acel laptop sau desktop cu sticker, ce versiune de software foloseste sau cat de des a fost folosit.

Pentru a face un management si pentru aceste lucruri, iti trebuie o alta solutie de asset management, cu care poti lucra in paralel sau poti folosi solutii de tip spreadsheet, daca asset-urile tale nu sunt in numar mare.

In momentul in care te-ai decis sa achizitionezi o astfel de solutie pentru management-ul asset-urilor, trebuie sa te asiguri ca softul respectiv va bifa urmatoarele puncte:
–    Interfata trebuie sa fie usor de inteles, sa nu fie greoaie
–    Compatibilitatea cu sistemul de operare pe care il folosesti, trebuie sa fie ridicata
–    Aplicatia trebuie sa fie capabila sa urmareasca (tracking) cat mai multe tipuri de asset-uri.
–    Este de preferat ca softul respectiv sa aiba si suport pentru asset-urile de tip VM-based.
–    Sa aiba cat mai multe module de tracking, pentru diferite asset-uri.

0 Shares
You May Also Like