Cum-se-activeaza-functia-GPS-pe-telefonul-mobil

Cum se activeaza functia GPS pe telefonul mobil?

0 Shares
0
0
0

Telefoanele mobile care functioneaza cu sistemul de operare Android au si modulul GPS, majoritatea gadgeturilor in prezent au acest modul, doar daca aveti un telefon mai vechi, atunci nu aveti modulul GPS.

Iata cativa dintre pasii recomandati pentru a activa singuri functia GPS, si sa nu mai mergeti in service telefoane pentru aceasta operatiune nu foarte complicata. Mai intai intrati in meniul telefonului mobil si accesati Setari pentru a cauta functia Servicii de localizare.

Apoi deschideti Servicii de localizare si dati accept la termenii si conditiile care pot sa apara de la Google. Bifati casutele Acces la locatia mea si Sateliti GSM, astfel veti activa functia GPS. Se recomanda pentru o localizare foarte rapid si precisa, activarea optiunii Serviciul de localizare Google, insa in acest caz se activeaza si datele mobile, si GPS-ul poate implica costuri suplimentare.

Alta varianta un pic mai simpla este sa folositi un Widget de pe ecranul de start sau direct din bara de notificari si prin swipe cu degetul pe ecran in jos sa accesati mai direct GPS-ul. Daca nu mai aveti nevoie de GPS, trebuie sa il dezactivati pentru ca este consumator de baterie.

Este deci foarte util sa aveti functia GPS, dar sa stiti sa o activati oricand sunteti pe drum, telefonul dumneavoastra devenind astfel un adevarat GPS, care va ofera informatiile pentru a va orienta in trafic, intr-un oras pe care nu il stiti, sau chiar in orasul dumneavoastra, daca locuiti, de exemplu, in Bucuresti, in mod sigur nu puteti cunoaste un oras atat de mare, si pentru a merge oriunde, iata ca folositi telefonul ca GPS.

Dar, desigur, nu trebuie sa va descurajati din start, daca nu stiti sa folositi GPS-ul pe telefon, trebuie doar sa urmati pasii de mai sus, pentru ca functia GPS sa fie activa.

Este indicat sa mergeti in service, daca nu ati reusiti sa activat functia GPS? Da, desigur, in service orice specialist va poate instala aplicatia si va poate sfatui cum sa folositi aceasta aplicatie.

Dar se intampla mai rar sa aveti nevoie de un service in asemenea situatii, este poate mai bine sa mergeti intr-un magazin de telefonie mobila, pentru ca acolo este mai simplu sa primiti sfaturi legate de functionarea GPS-ului pe telefonul dumneavoastra. Este foarte bine sa va jucati cu aplicatia pentru a intelege mai bine cum functioneaza.

GPS-ul este o functie foarte utila, deci majoritatea posesorilor de telefoane mobile, indiferent de model, ar trebui sa stie sa foloseasca aceasta functie pentru a se orienta mult mai usor intr-un oras sau in orice loc pe care nu il cunosc, astfel pot sa ajunga corect la adresa pe care o cauta.

Important este deci sa fie activata functia GPS corect, iar utilizatorul sa aiba practica in folosirea functiei, cu cat mai mult folosita, cu atat mai usor de accesat de fiecare data cand este in impas si nu stie sa ajunga la o anumita adresa. In cazurile in care functia GPS nu functioneaza corespunzator, apelati la specialistii GSM.

0 Shares
You May Also Like