Cum_pozitionam_evacuarea_masinii_de_spalat

Cum pozitionam evacuarea masinii de spalat?

0 Shares
0
0
0

Cand esti chirias intr-un oras mare si nu ai cele mai bune posibilitati financiare pentru a face imbunatatirile ce se impun spatiului locativ, bineinteles fara a deteriora insa acest spatiul pentru care aloci pe putin o treime din salariu, singura solutie pare a fi aceea de a te transforma in magician.

Mai exact asta inseamna ca trebuie sa ascunzi sau sa maschezi anumite lucruri. Nu este nicidecum o gluma, ci este de fapt o experienta dovedita, intarita de contractele legale de inchiriere care par a nu permite niciun fel de modificari aduse spatiului locuit, fara primirea prealabila a acordului proprietarului de drept. Vom da un exemplu dintre cele mai concludente, incercand sa oferim si solutia pentru astfel de situatii.

Cum calatorului ii sta bine cu drumul, stim cu totii ca “specia bipeda” din ce in ce mai raspandita pe meleagurile noastre este chiriasul, cel pe care il vedem deseori fugind prin orase cu lucrurile in spate si cu mobila ingramadita in masini de transport, cu inventia magnifica de curatat haine proaspat iesita dintr-un service de masini de spalat si eventual cu ultimii bani in mana, facandu-si griji pentru ziua de maine.

Odata ce chiriasul primeste spatiul locativ in grija, totul parca se pune in miscare. Incepe curatenia generala si remobilarea apartamentului, precum si utilarea aferenta acestuia, astfel incat traiul sa devina mai placut, cat mai repede cu putinta.

Deoarece putini chiriasi isi pot permite sa inchirieze un apartament de proportii, majoritatea vor alege spatii locative de mici dimensiuni, proportionale cu cuantumul sumelor ce vor fi platite ulterior la utilitati. Astfel, daca frigiderul, televizorul sau cuptorul cu microunde sunt articole de utilare a apartamentului ce pot fi usor amplasate si utilizate datorita caracterului strict de alimentare cu energie electrica, in cazul mastodontului eliberat din captivitatea unui service de masini de spalat, lucrurile stau putin diferit.

Masina de spalat are nevoie de spatiu de desfasurare, astfel incat rationamentul ce sta la baza pozitionarii acesteia este in primul rand tipul de incarcare de care acesta beneficiaza, mai exact incarcare verticala sau frontala. Apoi acesta trebuie sa beneficieze de un traseu de alimentare cu apa care, urmand principiul vaselor comunicante trebuie pozitionat de asa maniera astfel incat apa sa ajunga in mod direct in cuva masinii de spalat pe toata durata ciclului de spalare.

Evacuarea apei reziduale din interiorul masinii, ce preceda finalul ciclului de spalare ridica totusi o serie de probleme. Pentru ca un chirias nu trebuie sa modifice in niciun fel structura apartamentului, acesta trebuie sa gaseasca modalitati eficiente de a elimina apa din interiorul cuvei masinii de spalat. O modalitate dintre cele mai folosite este scurgerea directa a apei in sifonul de pardoseala insa, daca acest lucru nu este posibil, exista totusi solutii.

Prima solutie o constituie incercarea de evacuare a apei reziduale din masina de spalat in interiorul conductei de scurgere de care beneficiaza toaleta, mai exact in cotul WC-ului, cu folosirea unui sifon pentru a preintampina eventuale mirosuri mai putin placute. Daca acest lucru va sperie, totusi, acelasi tip de legatura poate fi facuta la sifonul de scurgere al chiuvetei, de data aceasta. O alta modalitate de evacuare a apei este aceea facuta direct in cada, furtunul destinat evacuarii fiind pozitionat peste laterala acesteia, la o inaltime suficienta cat sa asigure eliminarea in totalitate a apei (aproximativ 50-60 cm).

Este o modalitate poate usor inestetica si nu tocmai igienica, insa cu siguranta foarta eficienta, scutindu-ne astfel de a gauri tevile, conductele sau placile de faianta din interiorul minusculei bai. Tot ce va trebuie este un robinet, un teu, banda teflonata pentru izolarea imbinarilor (sau pasta verde cu calti) si un instalator pe care sa il trageti la raspundere in caz de daune.

Indiferent de metoda aleasa, pentru functionalitatea deplina a masinii de spalat aceasta operatiune de evacuare trebuie sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Daca totusi masina prezinta probleme in urma instalarii acesteia, poate, conform traditiei chiriasului, ar trebui adusa in service-uri spre diagnosticare. Iar daca in urma mutarii nu v-au mai ramas prea multi bani, nu trebuie sa va faceti griji, Washing.ro suportand costul transportului masinii de spalat pana la service si oferind de asemenea gratuit si serviciul de diagnosticare.


Alte stiri actuale :

1. My Washing Machine Is All Washed Up
2. 6 Tips To Wash Clothes In Washing Machine
3. Smelly washing machine issue heads to high court
4. Half of men can’t use a washing machine properly and a quarter can’t even figure out how to switch it on

0 Shares
You May Also Like