Ati-prins-vreun-rac-de-rau-de-curand

Ati prins vreun rac de rau de curand?

0 Shares
0
0
0

Daca in ultimul timp v-ati tot intrebat care este dimensiunea legala a unui rac de rau pe care il puteti prinde, nu sunteti singur! In mod sigur dispuneti de articolele pescuit necesare pentru prinderea unui rac de rau dar daca nu detineti articolele necesare atunci vizitati www.oneshop4u.ro , dar oare stiti care sunt conventiile legale in legatura cu aceasta specie ?

Racul de rau este un obiectiv foarte popular pentru pescarii de agrement, cu toate acestea in unele zone acestia au defenit foarte rari din cauza pestilor mici care sunt luati de companiile de pescuit si exportati. Ministerul Industriei Prime aproba comertul pestelui „ilegal”, in perioada anului trecut fiind setata o noua dimensiune minima legala pe care trebuie sa le aiba racii de rau, acesasta fiind de 52 ( lungimea cozii ).

Sunt aceste dimensiuni garantate? Nu, dupa anul 1994 a avut loc o recuperare prelungita, aceasta fiind doar erodate in cursul exploatarii racilor de rau imaturi. Concesiile comerciale prin care se scoteau racii de rau sub dimensiunile respective catre public erau inadminisbile.

Este cu adevarat inadecvat faptul ca o unealta asa de generoasa introdus o masura temporara pentru a preveni dificultatea economica folosita acum ca o realocare pentru profitul comercial, creand un confint deloc necesar. Acestea servesc ca un exemplu la ceea ce se intampla atunci cand aceste concesii continua sa se aplice dupa ce propunerile originale nu au fost validate. In cazul in care o fabrica de conserve nu ar fi fost validata, aceasta ar fi devenit oricum comerciala fara sa fie in vrun fel atentionata. Concesiile rezultate intr-un numar mare datorita racilor de rau au ajuns la numarul miilor. Aceasta inseamna ca au mai ramas doar cativa raci de rau adulti ceea ce ar insemna un risc de producere a oualelor si o diversitate genetica. In timp ce noi ignoram toti acesti termeni, consiliile se ocupa de exporturile inadecvate de raci de rau imaturi si de riscurile biologice la care acestia sunt supusi.

Este totusi incurajant faptul ca o intalnire recenta din pricina intereselor a dezbatut aprobarea de concepere a mai multor pescarii stabile si sanatoase. Companiile din alte zone ar putea inainta cu obiective asemanatoare, pentru un profit crescut, in cazul in care oportunitatile exista.

In luna ianuarie a anului actual ministerul dorea clarificare in ceea ce priveste propunerea de suport pentru alocarea pescarilor de agrement in ideea de a prinde raci de rau care sa nu fie in conformitate cu marimile stabilite. Raspunsul a fost unul probabil asteptat, spunandu-se faptul ca o dimensiune minima ar trebui sa fie prezenta in orice zona a tarii. Consiliul se opune cu stupoare ideii de a putea prinde un rac de rau de orice dimensiuni, insa nu pot face foarte multe in aceasta privinta.

Numarul de pesti de dimensiuni mici care au fost prinsi nu este inregistrat undeva anume, astfel ca efectul respectiv intr-un mod exact nu se stie, insa influenta pe care acest element o are este una vizibila, marea majoritate a companiilor mari sustinand ca ideea de a restrictiona prinderea de raci de rau de dimensiuni mici ar trebui abandonata.

Alte stiri actuale :

1. Un american a pescuit cel mai mare rechin din istorie
2. Duminica se pun în joc titlurile judeţene la pescuit sportiv
3. PESCUIT SPORTIV | Mama, ce namila de peste!
4. Plase de pescuit în lungime de 1.205 metri şi 200 kilograme de peste confiscate

 

0 Shares
You May Also Like