Cum-sa-ti-faci-un-brad-de-Craciun-din-carti

Cum sa-ti faci un brad de Craciun din carti?

0 Shares
0
0
0

Nu iti place sa ai grija de un bradut de Craciun natural? Sau chiar si pe cei artificiali ii consideri putin demodati si ai vrea sa iesi in “evidenta” cu altceva? Detii o gramada de carti in biblioteca si ai o dragoste sincera pentru cuvantul scris?

Daca te confrunti cu sarbatorile fara un brad impodobit sau vrei sa faci ceva diferit, iti putem da un sfat cool.

Poti asambla un brad de Craciun din carti, in forma de vierme, impodobit cu decoratiuni de Craciun la alegerea ta. Poti alege din biblioteca ta, tot felul de carti de diferite marimi si grosimi.

•    Localizeaza-ti cartile. Daca vrei sa faci lucrul cum trebuie, va trebui sa gasesti carti variate de mai multe dimensiuni si forme, pentru a putea efectiv sa-i dai copacelului un look veridic. Tinand cont de inaltimea pe care vei dori sa o aiba bradutul, ai putea avea nevoie de cateva zeci de carti. In timp ce le poti lua din propria biblioteca, daca nu ai destule, poti vizita magazinele locale de anticariat, unde poti gasi anumite carti (nu toate), la preturi mult mai mici decat cele din librarii. De asemenea, poti face cateva vizite la prieteni sau familie si ii poti ruga sa-ti imprumute sau sa-ti doneze cateva carti de care nu mai au nevoie. Cand selectezi cartile pentru bradut gandeste-te la:
•    Culori. Daca vrei cu adevarat ca bradutul sa reflecte culorile specifice Craciunului, va trebui sa te concentrezi pe carti cu coperta rosie, verde, alba, aurie, argintie, etc. Poti alege si culori mai inchise pentru un look elegant.
•    Grosimea. Vei avea nevoie de carti de o grosime destul de mare pentru baza copacelului si in mod gradual, de o grosime din ce in ce mai mica, spre varful acestuia.
•    Conditia. Alege carti care se afla intr-o conditie aproape perfecta pentru construirea bradutului. Daca totusi sunt cateva rasfirate in constructia bradutului, care nu arata foarte bine, pe acestea le poti aranja in asa fel incat sa fie greu de observat.
•    Daca vrei sa pastrezi o anumita tema de culori pentru cartile folosite, le poti acoperi sau inveli in hartie colorata.

Pasul urmator ar fi alegerea luminitelor pentru bradutul format din carti. Beculetele de dimensiuni mai mari sunt foarte potrivite aici, cele de dimensiuni mici nu vor iesi deloc in evidenta din cauza cartilor.

Compara culorile luminitelor cu cele ale cartilor din care ai construit bradutul. Daca bradutul este format din carti multicolore, sugeram ca instalatia de iluminat sa aiba in componenta cat mai multe luminite albe, pentru a putea iesi in evidenta.

Daca ti se pare ca luminitele nu se potrivesc de la inceput, nu te ingrijora. Alege mai multe seturi de iluminat. Verifica instalatia, toate beculetele ar trebui sa mearga, sa nu fie calda la atins si sa nu aiba semne de folosire indelungata.

In ceea ce priveste locul unde vei alege sa-l expui, bradutul poate fi pus fara nici o grija in orice colt al oricarei camere, la fel ca un brad normal. Totusi, daca ai animalute de companie sau copii mici, asigura-te ca il amplasezi intr-un loc unde acestia nu pot ajunge cu usurinta, pentru ca se poate rasturna foarte usor.

0 Shares
You May Also Like