Sfaturi-pentru-montarea-instalatiilor-de-Craciun-la-exterior

Sfaturi pentru montarea instalatiilor de Craciun la exterior

0 Shares
0
0
0

Este acel timp al anului. Rudele, gatitul, darurile, prietenii… si cel mai important parada ta incredibila de instalatii de Craciun.

Dar inainte ca imaginatia ta sa inceapa sa te inunde cu viziuni despre un anume premiu insotit de o esarfa albastra pentru “cele mai bune instalatii din cartier”, iata cateva sfaturi pentru a-ti face casuta sa arate ca o parte din spiritul sarbatorilor, luminoasa si primitoare.

Febra decorarii si a ornamentelor de sarbatoare poate lovi rapid si fara avertisment. Inainte de a incepe, este bine sa-ti faci un plan de bataie. Rezista instinctului de a trece la treaba imediat.

Alege un punct focal. De exemplu, daca ai coloane la usa de la intrare, poate ca aici este punctul de unde vei vrea sa incepi. Fara un punct focal, casa ta va arata ca si cum cineva a catapultat acolo niste instalatii de lumini, fara nici un tipar estetic.

Ai in vedere suprafata. Verifica suprafata de la exterior, jgheaburile si flexibilitatea sindrilei (daca exista) pentru a determina unde este cel mai bine sa agati instalatiile, pornind de la acoperis. 

Alte locuri populare pentru agatarea instalatiilor luminoase pot fi:
•    De-a lungul acoperisurilor sau streasinilor
•    In varful boschetilor, gardurilor vii sau copaceilor de decor din gradina
•    In jurul stalpilor sau puntilor (daca exista)
•    In jurul ferestrelor, cadrului usilor sau alte elemente de arhitectura
•    In apropierea cailor de acces catre casa

Masuratorile.
Masoara, incepand cu orice linie dreapta de exemplu, unde vei dori sa agati instalatiile. Asta te va ajuta sa decizi ce fel de instalatii si cate vei avea nevoie pentru o anumita zona a casei. De asemenea, masoara dinstantele de la instalatiile de lumina pana la priza sau prelungitoarele folosite. Nimeni nu doreste o instalatie montata frumos, dar fara o modalitate de a o aprinde.

Lumini din abundenta.
Numarul luminilor instalatiilor sau numarul instalatiilor de care vei avea nevoie pentru decorarea copaceilor de la exterior, a casei sau altor elemente arhitecturale, tine de preferintele personale in cele mai multe cazuri. 100 de luminite pentru fiecare jumatate de metru, ar trebui sa fie de ajuns.

Desigur, daca scopul tau este ca propria locuinta sa poata fi vazuta din spatiu, poti aranja cate 2 seturi de luminite in locul unuia singur, pentru un efect dublu. De asemenea, daca vei aranja instalatiile mai dens, acestea vor fi mai luminoase.

Pregateste instalatiile in vederea montarii.
Acesta ar fi primul pas. Trebuie sa te asiguri intai, ca respecti toate normele de siguranta pentru instalare, foloseste intotdeauna prelungitoare de calitate si certificate pentru exterior (intreaba daca sunt certificate in momentul cumpararii). De asemenea exista si instalatii de lumini certificate si verificate special pentru folosirea la exterior.

Acestea sunt in general, mult mai rezistente la schimbarile de temperatura, la umiditate, caldura, praf, decat cele normale pe care le instalezi de obicei la interior.

Asigura ca inainte de montare si instalare, verifici toate instalatiile de lumini si masori locul unde vrei sa le montezi cat si distanta de la acestea la cea mai apropiata priza sau prelungitor.

0 Shares
You May Also Like