Procesul de incinerare umana

0 Shares
0
0
0

Procesul de incinerare umana Cluj este din ce in ce mai des intalnit, pentru ca din ce in ce mai multe familii aleg sa isi incinereze persoanele dragi decedate. Acest lucru se datoreaza si faptului ca in marile orase precum Cluj Napoca, locurile libere din cimitire sunt din ce in ce mai putine. Ei bine, in continuare vom discuta despre procesul de incinerare umana.

Termenul “cenusa” este putin inselator, deoarece ceea ce familiile primesc dupa ce o incinerare nu este o pulbere moale, ci un material cenusiu, cenusiu, ca pietrisul fin, realizat din resturile de oase de baza.

In crematoriile moderne, corpul este depozitat intr-o camera rece, cu temperatura controlata, pana cand este aprobat pentru incinerare. Un medic sau un examinator medical este adesea obligat sa semneze pentru a se asigura ca nu trebuie facute investigatii medicale sau examinari deoarece, spre deosebire de o inmormantare , corpul nu poate fi exhumat dupa ce este incinerat.

Corpul este pregatit prin eliminarea stimulatoarelor cardiace, care pot exploda in implanturile de caldura, proteze si silicon. “Seminte canceroase” radioactive – izotopi radioactivi injectabili sau implantabili utilizati pentru a trata mai multe tipuri de cancer – sunt, de asemenea, pe lista eliminarii.

Corpul este apoi pus intr-un recipient sau sicriu fabricat din materiale inflamabile, cum ar fi placaj, pin sau carton. In unele tari, lucratorii elimina alte articole externe, cum ar fi bijuteriile sau ochelarii, in timp ce alte tari interzic lucratorii sa faca acest lucru.

Atunci cand incineratorul este preincalzit la circa 1100 grade Fahrenheit (593 grade Celsius), usile mecanizate sunt deschise, iar containerul se aluneca rapid dintr-un rack de pini metalici de rulare in camera primara de incinerare, denumita si retort.

Uneori, membrii familiei pot viziona incinerarea dintr-o fereastra sau, in cazuri precum crematorii hinduse, un membru al familiei poate “declansa” focul apasand un buton.

Odata ce usa este sigilata, corpul este supus unei coloane de flacara cu jet-enginelike, care vizeaza torsul. Caldura aprinde recipientul si usuca corpul, care este compus din 75% apa. Pe masura ce tesuturile moi incep sa se stranga, corpul arde si se vaporizeaza din caldura, pielea devine ceara.

Muschiul incepe sa arda, flexia si extinderea membrelor dispar incetul cu incetul in timp ce oasele sunt ultimele care ard deoarece sunt expuse la caldura si incep sa se prabuseasca incet – incet.

Un corp uman are nevoie de doua pana la trei ore pentru a arde complet si va produce o medie de cenusa de 3 pana la 9 kilograme de cenusa.

Cantitatea de cenusa depinde in general, de structura osoasa a persoanei si nu atat de mult din greutatea acesteia. Un nou-nascut, care are cea mai mare parte cartilaj si foarte putin os stabilit, nu poate lasa nici macar ramasite dupa incinerare.

In timpul procesului de ardere, o a doua coloana de flacara este declansata intr-o camera secundara pentru a arde orice particule sau praf in aer care iese din retort, pentru a reduce emisiile, fumul si mirosurile. Unele retorturi au, de asemenea, un scruber umed in stivele de emisii care imprastie o ceata de apa, astfel incat particulele scape sa devina prinse.

Odata ce corpul este complet ars, camera este apoi racita si ramasitele incinerate care sunt adesea recunoscute ca ramasite scheletice umane, sunt curatate cu o matura dupa care sunt colectate si asezate intr-o urna si predate familiei indoliate.

0 Shares
You May Also Like