Implanturi dentare

Implanturi dentare Cluj

0 Shares
0
0
0

Cu totii ne dorim sa avem o dantura perfecta, insa exista persoane care isi neglijeaza atat de mult dantura, incat ajung sa ramana fara unul sau mai multi dinti, motiv pentru care apoi au nevoie de un  implant dentar Megagen Cluj sau chiar de mai multe implanturi dentare.

Implanturile dentare se folosesc cu scopul de a sustine unul sau mai multi dinti falsi, si sunt suruburi din titan care pot sa inlocuiasca radacina dintilor naturali. Implanturile dentare se plaseaza in maxilar, exact acolo unde se regasesc celelalte radacini naturale ale dintilor.

De mentionat este faptul ca implanturile sunt sigure, nu necesita decat anestezie locala in 99% dintre cazuri, si au o durata de viata indelungata in cazul in care sunt ingrijite in mod corespunzator (spalare de doua ori pe dinti si vizita la cabinetul de stomatologie periodic).

Ei bine, exista persoane care au anumite curiozitati despre implanturile dentare, iar in cele ce urmeaza vom discuta putin despre acestea, mai exact despre cele mai mari curiozitati ale pacientilor, care suna cam asa:

Pot sa scot dintii daca sunt fixati pe implanturi?

Majoritatea dintilor atasati la implanturi pot fi montati si indepartati numai de medicul dentist. Cu toate acestea, daca aveti proteze amovibile atasate la implanturi, veti putea sa le scoateti pentru curatare.

Se deosebesc cumva implanturile de dintii naturali?

Majoritatea implanturilor arata exact ca dintii naturali.

Am un implant pentru fiecare dinte lipsa?

Daca aveti un singur dinte lipsa, veti avea nevoie de un implant pentru a-l sustine. Daca aveti un numar de dinti care lipsesc, iar acestia se afla unul langa celalalt, puteti avea inca un implant pentru fiecare dinte. Sau puteti afla ca, daca aveti doua sau mai multe implanturi, acestea pot fi capabile sa suporte mai mult de un dinte fiecare. Medicul dentist va va vorbi despre cea mai buna optiune pentru dvs.

Si daca am un accident?

Implanturile si dintii pe care ii sprijina pot fi distrusi de un accident in acelasi mod in care pot fi dintii naturali. Deci, este important sa purtati o garnitura de protectie profesionala daca jucati sporturi care implica contact. Cu toate acestea, daca implantul de titan insusi este deteriorat dincolo de reparatii, acesta poate fi lasat in siguranta in maxilar daca este prea greu de indepartat. Un alt implant poate fi montat alaturi de acesta pentru a inlocui acel implant deteriorat.

Ce se intampla daca implantul nu se imbina cu osul?

Acest lucru se intampla foarte rar. Daca implantul devine slabit in timpul perioadei de vindecare sau imediat dupa aceea, acesta se indeparteaza cu usurinta, iar maxilarul se va vindeca in mod normal. Dupa ce maxilarul s-a vindecat, un alt implant poate fi plasat acolo. Sau medicul dentist poate sa faca o punte, adaptandu-l la dintii falsi implantati care au avut succes.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai mari curiozitati pe care le au toti cei care au nevoie de implanturi dentare. Din fericire insa, medicii dentisti le pot raspunde pacientilor la fiecare dintre intrebari, pentru ca acestia sa fie convinsi ca fac alegerea corecta atunci cand opteaza pentru un implant dentar.

0 Shares
You May Also Like