Ce se trateaza intr-un cabinet ORL?

0 Shares
0
0
0

Mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca un cabinet ORL poate fi intalnit intr-o policlinica de stat sau intr-o policlinica privata, acolo unde activeaza cei mai buni medici. In continuare insa trebuie sa vedem mai intai ce inseamna ORL.

Ce este ORL?

ORL este o specialitate medicala care se concentreaza pe urechi, nas si gat. Este de asemenea numita chirurgie otolaringologica pentru ca vizeaza capul si gatul, deoarece specialistii sunt instruiti atat in ​​medicina, cat si in chirurgie.

Aceasta specialitate medicala dateaza din secolul al XIX-lea, cand medicii au recunoscut ca capul si gatul contineau o serie de sisteme interconectate.

Medicii au dezvoltat tehnici si instrumente pentru examinarea si tratarea problemelor capului si gatului, formand in cele din urma o specialitate medicala. Potrivit Academiei Americane de ORL, este cea mai veche specialitate medicala din Statele Unite.

De precizat este faptul ca un cabinet ORL in Mures 2019 de exemplu, poate trata pacientii care au probleme cu urechile, cu nasul, cu gatul, sau cu capul si gatul.

Tratarea in zona urechilor

Medicii specializati in aceasta ramura medicala sunt instruiti in tratamentul medical si chirurgical al pierderii auzului, al infectiilor urechilor, al tulburarilor de echilibru, al zgomotului urechii, al durerii nervoase si al tulburarilor nervoase si craniene. De asemenea, gestioneaza tulburari congenitale ale urechii interne si externe.

Tratarea in zona nasului

Ingrijirea cavitatii nazale si sinusurilor este una din competentele primare ale specialistilor ORL. Medicii specializati in aceasta ramura a medicinei diagnosticheaza, gestioneaza si trateaza alergiile, sinuzita, tulburarile de miros, polipii si obstructia nazala care a aparut datorita septului deviat. Tot acesti medici ORL pot, de asemenea sa corecteze aspectul nasului (operatia de rinoplastie).

Tratarea in zona gatului

Medicii specialisti in ORL au expertiza in gestionarea bolilor laringelui (cutie vocala) si a tractului aero-digestiv superior sau esofag, incluzand tulburari de voce si inghitire.

Tratarea capului si a gatului

In zona capului si a gatului, medicii specializati in ORL sunt instruiti pentru a trata bolile infectioase, iar aici putem discuta atat despre tumori benigne si maligne (canceroase), cat si despre traume faciala si deformari ale fetei. Acestia efectueaza atat chirurgie plastica cat si chirurgie reconstructiva.

Ei bine, acum ca am stabilit ce inseamna ORL si ce poate sa trateze aceasta ramura a medicinei, trebuie sa discutam putin despre cabinetele ORL.

Exista cabinete ORL in policlinicile de stat, insa acolo sunt sanse mari ca serviciile medicale sa nu fie de cea mai buna calitate, pentru ca medicii ORL foarte buni isi desfasoara activitatea in mediul privat.

In schimb, exista si policlinici private in care exista cabinete ORL, acolo unde isi desfasoara activitatea cei mai buni medici, iar un exemplu bun il reprezinta cabinetele ORL private din Targu Mures.

Calitatea serviciilor oferite de catre medicii ORL in mediul privat este una foarte buna, asa ca este firesc ca toti cei care au nevoie de consultatii si tratamente pentru afectiuni ale nasului, ale gatului sau ale urechilor, sa isi indrepte atentia spre o policlinica privata, pentru a fi consultati de catre cei mai buni medici.

0 Shares
You May Also Like