Obiceiuri-si-invitatii-de-botez

Obiceiuri si invitatii de botez

0 Shares
0
0
0

Botezul este cel mai important eveniment din viata fiecarui crestin. Prin sfanta taina a botezului bebelusul devine dintr-un pagan un crestin, fiind primit in randul Bisericii. Anutul cu privire la acest minunat eveniment se face prin intermediul unor invitatii de botez .

Tainele botezului ortodox, obiceiuri si norme religioase.  Prin botez se iarta pacatele stramosesti de la Adam si Eva si se primeste taina Sfantului Duh de la Dumnezeu. Botezul are loc la 40 de zile dupa nasterea pruncului, are loc doar o singura data in viata si este savarsit in incinta unei biresici de catre un preot .

Alegerea numelui pentru cel mic se face, atat in traditia ortodoxa cat si in cea catolica, de catre parinti insa este foarte indicat sa se urmeze si sfaturile primate de la preotul care oficiaza  botezul. Traditiile spun ca este foarte bine ca bebelusul sa poarte si numele unui sfant din calendar, pentru ca se considera ca acesta se va ruga in permanenta pentru cel mic. Cele mai populare nume din tara noastra sunt Ioan ( Sfantul Ioan Botezatorul ) si Maria ( mama Mantuitorului ) .

Dupa alegerea numelui potrivit se trece la alegerea nasilor. Nasa are sarcina de a impodobi  lumanarea de botez cu flori deosebite, de exemplu crinul ( acesta fiind simbolul Fecioarei Maria ). Se poate opta deasemenea si pentru brad ( pentru ca cel mic sa fie puternic si sanatos ca un brad ), floarea miresei ( care il protejaza de cununiile legate ) sau feriga ( aceasta semnifica belsug ). Traditiile spun ca daca panglica lumanarii este prea lunga cel mic se va casatorii prea tarziu, in caz contrar, daca panglica este prea scurta acesta se va casatori mult prea devreme .

Pentru a va asigura ca faceti cea mai buna alegere va invitam sa vizitati site-ul nostru  www.vreauinvitatii.ro,  unde veti gasi cele mai frumoase modele de invitatii de botez in tendintele momentului .

Cu adevarat simbolistica in cadrul botezului este cifra trei : cel mic este cufundat in apa sfintita din cristelnita de catre preot de tri ori, pe masa de botez trebuie sa se afle trei lumanari iar fasa cu care va fi invelit cel mic trebuie sa aiba o lungime de trei metri. Dupa terminarea botezului nasa este cea care infasa bebelusul si numai dupa aceea acesta poate ajunge in bratele mamei. Este foarte important ca aceste traditii sa fie respectate in tocmai .

Tainele botezului catolic, obiceiuri si norme religioase.

Botezul catolic este foarte asemanator cu cel ortodox, insa, totusi exista si o serie de mici diferente . Cea mai importanta dintre aceste este aceea ca religia nasilor trebuie sa fie catolica .Bebelusul botezat in acesta religie nu este cufundat in apa ci doar stropit pe crestetul capului de trei ori. Preotul este acela care preda lumanarea de botez nasului si tot acesta pregateste si panza cu care va fi infasat copilul, dupa infasare cel mic este pus in bratele mamei. Dupa cum vedeti nasii nu participa efectiv la aceste actiuni, ci doar trebuie sa raspunda intrebarilor preotului despre religia pe care o au .

Dupa partea religioasa urmeaza petrecerea data in cinstea micutului. Este recomandat ca acesta sa aiba loc la un local care dispune de o camera suplimentara unde cel mic poate sa aiba parte de toata ingrijirea de care are nevoie .

0 Shares
You May Also Like