Cele mai frecvente greseli intalnite in Web Design

Cele mai frecvente greseli intalnite in Web Design

0 Shares
0
0
0

Deoarece concurenta din mediul online atinge cote tot mai inalte pe zi ce trece conceptele care stau la baza web design-ului sufera o decadere semnificativa . Un proces de web design realizat fara o studiere anticipata si amanuntita asupra pietei tinta o sa fie mai mult ca sigur ineficient .

Cele mai bune servicii de Web Design le gasiti numai pe www.clausweb.ro !!!

In ultimele doua decenii mediul online s-a dezvoltat incredibil de mult si concomitent cu acest proces si afacerile pe internet au cunoscut o evolutie fantastica profitand de costurile mici percepute pentru serviciile de promovare si vanzare a produselor si serviciilor .

Concurenta se dovedeste extrem de acerba mai ales intre site-urile care au acelas profil ceea ce duce inevitabil la alcatuirea unor concepte de web design care sa aiba un impact foarte mare dar care din pacate nu sunt intotdeauna foarte eficiente . Din nefericire site-urile ajung sa nu mai fie interesate sa satisfaca nevoile reale si dorintele publicului fiind doar interesate in obtinerea unui numar cat mai mare al vanzarilor . Multa lume nu intelege ca o reclama agresiva nu insufla clientului dorinta de a cumpara ci mai de graba il poate determina sa isi indrepte atentia catre ofertele propuse de competitie .

Principalul motiv pentru care un utilizator de internet aceseaza un site este satisfacerea unei nevoi , putem vorbi aici despre cautarea unor informatii , unor produse , lamuriri , instructiuni , diferite locatii fie un mod agreabil de petrecere a timpului liber .

Asadar principalul scop al site-urilor este sa impiedice vizitatorii sa paraseasca intr-un timp foarte scurt domeniul oferindule fie produsele si serviciile pe care le cauta fie alternative foarte atragatoare.

Un site trebuie sa fie placut ochilor din prima secunda de vizualizare astfel ca profilul paginii trebuie sa fie clar si foarte atragator pentru ca vizitatorul sa gaseasca foarte usor ceea ce cauta . Tehnicile de web design se ocupa tocmai de acest segment .

Paginile foarte mari in culori stridente cu reclame si elemente exagerate pot sa impiedice utilizatorul sa gaseasca ceea ce cauta .

Un aspect foarte important caruia trebuie sa ii acordati foarte mult interes este calitatea continutului . Un continut neclar , plagiat si greoi ii va indeparta cu siguranta pe vizitatori .Acesta trebuie sa fie in concordanta cu nevoile si obiectivele vizitatorilor si sa ofere informatii usor de retinut. Punctele cheie trebuie puse in evidenta intr-o maniera foarte inteligenta pentru ca sa acapareze toata atentia utilizatorilor si sa ii determine pe acestia sa petreaca cat mai mult timp pe site-ul dumneavoastra .

Este recomandat sa utilizati o dimensiune a caracterelor potrivita si un text inteligibil nu foarte colorat . Caracterele de dimensiuni mari sau culorile prea intense vor obosi cu siguranta ochii vizitatorilor , acestea atrag intradevar foarte repede atentia insa intr-un sens negativ de cele mai multe ori .

Un web design de calitate este gandit din perspectiva utilitatii si nu din punctul de vedere al artei .

In momentul de fata se pune accent pe un web design interactiv remarcand-use o exagerare in utilizare a fisierelor de tip audio si video care sunt vizibile imedia dupa ce se incarca intreg continutul paginii cea ce poate ingreuna accesul la informatia cautata .

Pentru a crea un impact pozitiv asupra vizitatorilor pagina de contact trebuie sa fie foarte clara si sa nu pretinda prea multe informatii de ordin personal clientilor .

0 Shares
You May Also Like