Importanta depozitelor in companiile de logistica si transport

Importanta depozitelor in companiile de logistica si transport

0 Shares
0
0
0

Unul dintre elementele fundamentale ale companiilor de logistica si transport este depozitul. De fapt, orice problema din depozit va avea un impact negativ asupra restului zonelor companiei. Principalele sale functii sunt de a stoca materii prime, produse finite, produse semifinite, marfuri sau pachete in tranzit.

In ceea ce priveste companiile de transport de marfa, depozitul de tranzit este cel mai utilizat pe scara larga. Acestea sunt de obicei situate in locatii geografice strategice pentru a facilita livrarea de bunuri catre destinatii care dureaza mai mult de o zi pentru a ajunge. Aceste incinte au de obicei sisteme simple de depozitare, deoarece receptia si expedierea articolelor sunt sarcini continue. Vezi aici  inchiriere spatiu depozitare si gaseste cele mai bune solutii pentru tine.

Managementul depozitului este procesul de primire, depozitare, mutare in interiorul cladirii in sine si trimiterea produselor finite sau a materiilor prime la destinatia finala.

Depozitele de marfuri trebuie sa fie organizate in conformitate cu o serie de principii de baza, cum ar fi custodia lor de catre o singura persoana – managerul depozitului – si inregistrarea zilnica a tuturor marfurilor de intrare si de iesire.

In plus, materialele sau marfurile trebuie depozitate in functie de forma, dimensiunea si natura lor, semnalizand cu semne sau carduri diferitele locatii.

Regula de aur a marfurilor si a depozitelor de produse: numai personalul alocat va avea acces la acestea

Stivuitoristii e si managerii de depozite ai companiilor de logistica trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte, astfel incat eficienta si eficienta depozitarii sa fie maxime.

Fiecarui angajat i se va atribui o sarcina specifica, inclusiv descarcarea, primirea, revizuirea, localizarea, contabilizarea sau expedierea marfurilor. Asistentul sau seful de depozit trebuie sa indeplineasca cateva cerinte de baza pentru a-si desfasura activitatea: onestitate, responsabilitate, initiativa si abilitati pentru lucrul in echipa. Dexteritatea si forta fizica sunt, de asemenea, factori remarcabili atunci cand se manipuleaza atat utilajele, cat si ambalajele depozitate.

Functiile depozitului- iata care sunt

Modul in care este organizat si gestionat depozitul depinde de mai multi factori, cum ar fi dimensiunea, gradul dorit de descentralizare, varietatea produselor fabricate, flexibilitatea relativa a echipamentelor si facilitatile de fabricatie. Planificarea productiei stabileste parametrii care vor fi esentiali pentru viitoarele modele de depozite. Pentru a oferi un serviciu eficient, urmatoarele functii sunt comune tuturor tipurilor de depozite:

  • Primirea materialelor
  • Inregistrarea intrarilor si iesirilor din depozit
  • Depozitarea materialelor
  • Intretinerea materialelor si a depozitului
  • Expedierea materialelor
  • Coordonarea depozitului cu departamentele de control al inventarului si contabilitate

Depozitul poate fi considerat profitabil pentru o afacere in functie de sprijinul pe care il ofera functiilor producatoare de profit: productie si vanzari. Este important sa subliniem ca ceea ce este stocat trebuie sa aiba o miscare rapida de intrare si iesire, adica o rotatie rapida.

  • Manipularea si depozitarea materialelor si a produselor este un lucru care creste costulprodusului final fara a adauga valoare, motiv pentru care stocul minim trebuie pastrat cu riscul minim de penurie si la cel mai mic cost posibil de functionare.

Cum poti depozita corect usturoiul?

Usturoiul este un aliment de baza care se gaseste in aproape fiecare camara de bucatarie. Gandeste-te: este un ingredient intepator si savuros, care adauga aroma carnii, legumelor si orezului. In plus, veti fi greu sa gasiti pe cineva care sa refuze o felie de paine cu branza cu usturoi . Chiar si ca resturi, este usor sa amesteci orice catei in plus intr-un condiment universal, cum ar fi aioli cu usturoi . Si avand in vedere cat de des este folosit, ar trebui sa stii cum sa pastrezi usturoiul in mod corespunzator.

Indiferent daca aveti un cap de usturoi nedecojit, intact sau catei decojiti individual, este important sa pastrati usturoiul corect pentru a obtine o aroma maxima atunci cand este timpul sa gatiti (si pentru a evita acei muguri verzi amari). Odata ce stii care este cel mai bun mod de a-ti pastra usturoiul proaspat, il poti folosi la gatit retete precum pastele Ree Drummond cu sos de crema de rosii sau pulpele ei de pui la tigaie . Puteti incerca si cartofii prajiti cu usturoi-parmezan de la The Merc! Oricum va place, iata cum sa va pastrati usturoiul.

Daca aveti un cap de usturoi necuratat si care este inca complet intact, nu il puneti la frigider – va incepe sa incolteasca in cateva zile. Pastrati doar intr-un loc racoros (60 pana la 65 de grade), slab luminat, cu circulatie a aerului. Nu vrei sa pui usturoiul intr-un recipient ermetic sau va incepe sa putrezeasca. Nici pungile de plastic nu sunt bune – vor prinde umezeala, ceea ce face ca usturoiul sa putrezeasca mai repede. In schimb, gasiti pungi de plasa sau ambalaje de hartie. Daca este depozitat corespunzator, un cap intreg de usturoi poate dura pana la sase luni.

Odata ce spargeti un cap de usturoi, termenul de valabilitate al acestuia incepe sa scada. Catei de usturoi individuali nedecojiti pot dura doua pana la trei saptamani, in functie de cat de proaspat era usturoiul cand l-ati cumparat. Pastrati catei de usturoi necuratati in acelasi mod ca un cap necuratat.

 

0 Shares
You May Also Like