Cand stocam ceva, o facem in principal cu intentia de a proteja ceea ce pastram.

Motive pentru a va stoca articolele in cutii de plastic

0 Shares
0
0
0

Atunci cand facem o achizitie, este intotdeauna bine sa ne asiguram ca banii nostri au fost investiti intr-un element util si ca nu cumparam doar din impuls ceva care va ocupa spatiu si nu vom folosi atat de mult. Vezi aici exemple de navete Schoellerallibert.

  1. Materialul sau este rezistent

Cand stocam ceva, o facem in principal cu intentia de a proteja ceea ce pastram. Este firesc atunci sa ne gandim la un material a carui duritate garanteaza, ca, odata ajunsi in interior, obiectele noastre vor fi lipsite de orice daune.

Densitatea polietilenei utilizate in cutiile de plastic face acest lucru posibil. In procesul sau de creare, se asigura ca unirea componentelor sale este puternica, astfel incat duritatea materialului sau sa fie mentinuta odata ce materialul este rece.

Acest lucru inseamna ca  o cutie de plastic poate cadea, primi un anumit impact sau se poate confrunta cu factori de mediu si, cu exceptia cazului in care acestea sunt foarte extreme, integritatea sa va ramane intacta, la fel ca si tot ceea ce protejeaza.

  1. Sunt versatile

Este intotdeauna satisfacator sa stim ca putem da mai mult de o utilizare articolelor noastre zilnice, acest lucru nu numai ca le prelungeste durata de viata, dar, de asemenea, scade deseurile care au contribuit atat de mult la poluare.

O cutie de plastic, de exemplu, in esenta, serveste doar pentru a stoca lucrurile in interiorul recipientului sau, daca avem documente si dorim ca acestea sa fie in siguranta, le pastram in cutii de plastic, daca avem rechizite de birou si vrem sa le depozitam pana cand le folosim, putem folosi cu success o cutie de plastic.

Iar cand nu mai avem documente importante, sau rechizite de birou, ce se intampla, aruncam cutia de plastic? Nu, putem lua aceasta functie de depozitare a obiectelor si de transformare a cutiilor noastre de plastic in noua noastra biblioteca sau intr-un pantofar; Putem sa-i decoram exteriorul si sa-l modelam dupa bunul plac.

  1. Articolele tale vor ramane curate

Un recipient de mare durabilitate este inutil daca nu puteti garanta ca obiectele  vor fi protejate de factorii de mediu care genereaza murdarie si care ajung sa dauneze acelor obiecte, cum ar fi praful.

  1. Puteti economisi spatiu

Imaginati-va acest lucru, dulapul plin de produse fara loc  sau decoratiunile ingramadite cu forta in dulapul vostru, imaginati-va hainele pline de sclipici pentru ca trebuie sa impartiti spatiul cu globurile de Craciun.

Daca obiectivul este economisirea spatiului, cutiile de plastic il ating; Acestea va permit sa stocati obiectele intr-un anumit loc, in loc sa aveti toate stilourile, clipsurile si notele post-it imprastiate in jurul biroului, cu doar un spatiu mic pentru computer, sa adunati acele elemente intr-un singur container- nu numai ca economisiti spatiu, dar puteti stoca chiar si mai mult.

  1. Spatiul ramane ordonat

Cand ceea ce a fost imprastiat pe masa de lucru sau in dulap, de exemplu,  daca este continut in cutii de plastic, putem spune ca ati economisit spatiu.

 

Cum este facut plasticul?

 

Materialele plastice reprezinta o gama larga de materiale sintetice sau semisintetice care folosesc polimeri ca ingredient principal. Plasticitatea lor face posibil ca materialele plastice sa fie turnate , extrudate sau presate in obiecte solide de diferite forme. Aceasta adaptabilitate, plus o gama larga de alte proprietati, cum ar fi faptul ca este usoara, durabila, flexibila si ieftina de produs, a condus la utilizarea pe scara larga.

Materialele plastice sunt fabricate de obicei prin sisteme industriale umane. Majoritatea materialelor plastice moderne sunt derivate din substante chimice pe baza de combustibili fosili, cum ar fi gazul natural sau petrolul; cu toate acestea, metodele industriale recente folosesc variante realizate din materiale regenerabile, precum porumb sau derivati ​​din bumbac.

Se estimeaza ca au fost produse 9,2 miliarde de tone de plastic intre 1950 si 2017. Mai mult de jumatate din acest plastic a fost produs din 2004. In 2020, au fost produse 400 de milioane de tone de plastic.  Daca tendintele globale privind cererea de plastic continua, se estimeaza ca pana in 2050 productia globala anuala de plastic va ajunge la peste 1.100 de milioane de tone.

Succesul si dominatia materialelor plastice incepand cu inceputul secolului al XX-lea a cauzat probleme de mediu larg raspandite, datorita ratei lor lente de descompunere in ecosistemele naturale. Spre sfarsitul secolului al XX-lea, industria materialelor plastice a promovat reciclareapentru a atenua preocuparile de mediu, continuand in acelasi timp sa produca plastic virgin si pentru a impinge responsabilitatea poluarii cu plastic asupra consumatorului.

Principalele companii producatoare de materiale plastice se indoiau de viabilitatea economica a reciclarii la acea vreme, iar viabilitatea economica nu s-a imbunatatit niciodata. Colectarea si reciclarea plasticului este in mare parte ineficienta din cauza esecurilor de a rezolva complexitatile contemporane de curatare si sortare a materialelor plastice post-consum pentru reutilizare eficienta. Majoritatea plasticului produs nu a fost refolosit, fie fiind capturat in gropile de gunoi , fie persistand in mediu ca poluare cu plastic.

Poluarea cu plastic poate fi gasita in toate corpurile de apa majore ale lumii , de exemplu, creand petice de gunoiin toate oceanele lumii si contaminarea ecosistemelor terestre. Din tot plasticul aruncat pana acum, aproximativ 14% a fost incinerat si mai putin de 10% a fost reciclat.

 

 

0 Shares
You May Also Like