Este posibila purificarea apei cu sisteme de purificare acasa

Este posibila purificarea apei cu sisteme de purificare acasa?

0 Shares
0
0
0

Osmoza inversa pentru locuinta este metoda prin excelenta pentru purificarea apei de la retea si obtinerea apei cu mineralizare scazuta si de inalta calitate in gust si sanatate. Acest sistem filtreaza apa printr-o membrana care elimina intre 90 si 98% din solidele dizolvate in apa. Apa care ajunge in casele noastre poate contine multe solide dizolvate care sunt daunatoare sanatatii noastre. Osmoza inversa domestica este cel mai eficient sistem de tratare a apei cu niveluri ridicate de saruri, nitrati, trihalometani, arsen, metale grele si alte elemente nocive.

Dupa trecerea prin membrana, apa rezultata poate fi folosita pentru baut si gatit, desi este ideala si pentru acvarii sau pentru udarea plantelor de interior.

Omoza inversa este un echipament care se instaleaza de obicei sub chiuveta cu un mic robinet auxiliar si este folosit pentru a filtra o cantitate mica de apa, necesara consumului uman. Nu trebuie confundat cu un dedurizator de apa – un dispozitiv care indeparteaza calcarul din toata apa din locuinta.

O osmoza domestica are o capacitate de productie intre 150 si 200 de litri pe zi, ceea ce este mult mai mult decat este necesar pentru consumul zilnic al unei familii.

Cum sa alegi o osmoza inversa domestica

Desi sistemul casnic de osmoza inversa pare oarecum complex, este de fapt un simplu proces de filtrare directa. Si nu este o tehnologie noua, sistemele de filtrare cu osmoza inversa au fost folosite de ani de zile pentru a desaliniza apa de mare transformand-o si facand-o potabila. Intelegerea modului in care functioneaza acest proces ajuta la indepartarea misterului si a confuziei pe care le putem simti atunci cand ne confruntam cu un astfel de sistem cu atat de multe tuburi si filtre.

Cel mai important lucru atunci cand alegeti o osmoza inversa acasa este ca toate sistemele de osmoza inversa functioneaza la fel si arata la fel. De fapt, toate au aceleasi componente. Diferenta consta in preturile care variaza in functie de calitatea componentelor sale, in special cea a filtrelor si a membranei.

Este necesara osmoza inversa in tara noastra?

Apa din Romania are un nivel ridicat de solide. De fapt, nivelurile de solide dizolvate in apa din zona Bucurestiului sunt peste valorile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii si Uniunii Europene.

In Romania, apa din retea poate avea un nivel semnificativ de contaminare, in special cea care provine din raurile Arges si Dambovita.

Exista mai multe avantaje in a avea filtre osmoza inversa in casa ta. Majoritatea locuitorilor din Bucuresti consuma apa imbuteliata. Alte persoane aleg sa instaleze un sistem de osmoza pentru a economisi nevoia de a transporta sticlele si pentru a reduce costurile economice, deoarece pe termen lung consumul de apa osmotica este mai ieftin decat cumpararea de apa imbuteliata. De asemenea, unele persoane prefera sa nu cumpere sticle pentru a reduce consecintele negative ale acumularii de recipiente din plastic asupra mediului.

Instalarea unei osmoze la domiciliu

Instalarea unei osmoze inverse este simpla si se face in cateva ore. Se instaleaza in mod normal sub chiuveta, in spatiul disponibil in bucatarie, deoarece este un electrocasnic mic.

Este necesar ca instalarea sa fie facuta de un profesionist pentru ca acesta sa aiba garantiile sanitare adecvate, intrucat se monteaza echipamente care elimina clorul din apa.

0 Shares
You May Also Like