Implicatiile unei interventii chirurgicale plastice

0 Shares
0
0
0

Chirurgia plastica devine din ce in ce mai populara, numarul persoanelor care apeleaza la aceste interventii fiind in continua crestere. In timp ce beneficiile chirurgiei cosmetice sunt acceptate pe scara larga, inainte de a se supune tratamentului, pacientii trebuie sa ia in consideratie atat aspectele pozitive cat si pe cele negative.

Riscurile unei interventii chirurgicale plastice

In timp ce riscul de complicatii chirurgicale in timpul procedurii este minim, depinzand doar de experienta chirurgului si de sterilitatea instrumentelor, pot apare efectele postoperatorii asociate cu orice interventie chirurgicala. Cu cat procedura este mai complicata si interventia mai mare, cu atat creste riscul de complicatii:

  • Infectiile – Desi se iau masuri pentru a reduce riscul infectiei, exista intotdeauna sansa ca ele sa apara la locul inciziei.
  • Hemoragiile – In timpul operatiei poate aparea o sangerare excesiva care sa necesite transfuzia de sange.
  • Cheagurile de sange – Dupa o perioada mai indelungata de la orice interventie chirurgicala pot aparea cheagurile de sange. Mersul pe jos si activitatea fizica pot reduce insa acest risc.
  • Riscurile unei anestezii – Orice anestezie prezinta riscuri. Acestea trebuie discutate cu anestezistul inainte de procedura.
  • Cicatricile postoperatorii – Orice taietura facuta pe piele poate lasa o cicatrice. Cand e vorba despre interventii chirurgicale plastice se fac eforturi sustinute pentru ascunderea cicatricilor in zonele mai putin vizibile, adica sub par, in spatele urechilor sau in pliurile pielii.
  • Starea de sanatate generala a pacientului si recuperarea – La evaluarea riscurilor unei interventii chirurgicale trebuie luata in considerare si starea de sanatatea generala a pacientului. Fumatul si afectiunile vasculare preexistente pot incetini si chiar impiedica procesul de vindecare si de recuperare.

Aspectele emotionale ale unei interventii chirurgicale plastice

Studiile realizate de medicii psihiatri si raporatte de Asociatia Americana de Psihologie, au aratat ca, in cea mai mare parte, pacientii s-au simtit mai bine cu ei insisi dupa o interventie chirurgicala plastica. Iata cateva considerente emotionale ale acestui gen de operatie:

  • Cresterea increderii in sine – Pacientii au raportat o imbunatatire a imaginii de sine si a starii generale.
  • Nemultumiri fata de rezultat – Unii pacienti au avut asteptari mai mari si au fost nemultumiti si dezamagiti de rezultatul interventiei chirurgicale plastice.
  • Depresie si furie – Din cauza asteptarilor nerealiste, unii pacienti au ajuns chiar pana la depresie, izolare si furie fata de medicii lor.

Specialistii au ajuns la concluzia ca, inainte de a face efectiv interventia chirurgicala plastica, pacientii ar trebui sa beneficieze de consiliere psihologica. Aceasta consiliere este cu atat mai necesara cu cat persoanele in cauza au avut anterior episoade de depresie sau alte probleme psihologice.

Operatiile chirurgicale estetice necesita timp

Pacientii care au in vedere o interventie chirurgicala plastica trebuie sa ia in consideratie perioada necesara pentru recuperare pentru a se simti confortabil in public. Aceasta perioada este variabila si poate dura de la 2 pana la 3 saptamani.

Deci, inainte de a reveni la activitatile cotidiene, sau la locul de munca, persoanele care au beneficiat de o interventie chirurgicala estetica trebuie sa isi rezerve timp pentru ingrijire si recuperare. Poate fi o vacanta sau un concediu, petrecut acasa sau intr-un loc retras.

Avand acum o vedere de ansablu asupra implicatiilor unei operatii plastice, puteti trece la urmatorul pas. Faceti acum o programare la clinica estetica Cluj pentru a beneficia de o discutie de specialitate.

0 Shares
You May Also Like