Care sunt cele mai comune tipuri de sticla pentru ferestrele termopan si cum pot fi alese?

0 Shares
0
0
0

Sunt tot mai multe persoane care aleg sa inlocuiasca vechile geamuri pentru a mentine caldura constanta in camera fara sa fie nevoie sa puna in functiune centrala tot timpul.

Un alt motiv pentru care utilizatorii opteaza pentru sticla termopan este faptul ca acestea amortizeaza foarte bine zgomotele exterioare, care pot sa fie deranjante in special atunci cand dormi dupa amiaza. In plus, pe langa faptul ca termopanele garanteaza pentru confortul sporit, datorita nivelului de izolare fonica si termica ele ofera un plus de estetica incaperii.

Chiar daca sunt ceva mai scumpe decat tamplaria clasica, termopanele sunt o investitie pe termen lung. Tinand cont de acest aspect, alegerea celor mai bune sticle termopan trebuie facuta cu seriozitate, urmand sfaturile specialistilor.

Clasificarea sticlei pentru termopane in functie de proprietati

Tinand cont de caracteristicile tehnice si estetice exista mai multe tipuri de sticla pentru termopane.

Sticla clara pentru termopane este un model de baza cu costuri de achizitie mici, fiind foarte des intalnita in cele mai multe cladiri si care are ca avantaj major de dispersia optima a luminii in interior si izolarea termica.

Sticla reflexiva pentru termopane sau sticla argintie ofera efectul de oglinda pentru ca, atunci cand lumina de afara este puternica, sa impiedice patrunderea emisiilor interioare, ceea ce se traduce printr-un nivel mai mare de confort si stopeaza patrunderea razelor UV.

Sticlele mate pentru Termopane sunt similare cu cele de mai sus insa protejeaza totodata si incaperile de ochii trecatorilor, inclusiv pe timp de noapte atunci cand inauntru sunt lumine aprinse.

Modelele fumurii sunt pentru persoanele care au casa orientata cu ferestrele spre soare, pentru ca au rolul de a indeparta razele solare ce pot modifica culoarea covoarelor si a mobilierului sau pot genera in interior efect de sera.

Geamurile Low E sau cele cu emisivitate redusa sunt cele care au cel mai inalt nivel de izolatie, comparativ cu toate celelate tipuri. Ele impiedica patrunderea razelor de soare de unda mare care au emisiviate joasa. In plus, sunt facute cu krypton sau argon.

Sticlele ornamentale pentru  feretre si usi termopan sunt foarte cautate de cei care vor sa ofere un plus estetic casei. Sticla poate fi clara sau mata si are diverse modele ornametale pictate, aplicate  sau texturate cu varii modele din fabricatie asa cum se intampla in cazul vitraliilor.

Legat de ferestrele PVC este improtant de mentionat ca pot fi curatate foarte usor si isi pot mentine aspectul foarte mult timp. Ele ofera cel mai bun grad de izolare si costul este unui foarte mic.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de luat in calcul in ceea ce priveste sticla pentru geamurile termopane. In plus, pe langa toate acestea, este important sa tii cont de preferintele estetice personale, astfel incat proiectul sa te multumeasca in final.

0 Shares
You May Also Like