Masti anti-poluare pentru utilizatorii de trotinete electrice

0 Shares
0
0
0

Bucurestiul se afla pe locul al 6-lea in topul celor mai poluate orase din Europa, 28.000 de romani murind in fiecare an din cauza aerului poluat. Vei spune ca sunt doar cifre si ca pe tine nu te pot afecta, pentru ca tu nu stai chiar atat de mult in trafic si in plus, folosind trotinete electrice ai sansa sa ajungi mai repede acolo unde ai nevoie. Si e foarte corect! Insa chiar si asa, atunci cand te afli in trafic alaturi de masini si mijloace de transport in comun, aproape ca respiri aerul care iese din tevile lor de esapament, daca nu incerci sa eviti zonele cu trafic intens.
Solutia? Trebuie sa porti o masca anti-poluare? Raspunsul este: “si da si nu” pentru ca majoritatea covarsitoare a mastilor pentru fata nu te va proteja de poluarea la care esti expus zilnic in trafic!
Intr-un raport din 2016, ANSES (Agentia Nationala Franceza pentru Securitate Sanitara, Alimentatie, Mediu si Munca) raporta ca filtrele mastilor anti-poluare pot fi eficiente in laborator, dar nu si in teren. Purtate gresit, intretinute defectuos, aceste masti permit totusi trecerea particulelor de poluare. In plus, majoritatea nu reusesc sa filtreze gazele toxice precum oxidul de azot. Si, asa cum stim, particulele fine patrund adanc in plamani, afectand sanatatea acestora in timp!
Exista o varianta de masca anti-poluare cu adevarat eficienta?

Masca R-Pur – cea mai buna varianta anti-poluare

Mastile anti-poluare R-Pur sunt mult mai eficiente decat mastile clasice, filtrand dioxidul de azot, PM 0.05, particule de 50 de ori mai mici decat particulele PM 2.5, precum si P.M 10.
Sistemul patentat al mastii R-Pur este unul destul de complex, ce reuseste sa te protejeze impotriva poluarii. Masca are un strat deperlant, doua straturi non—filtrante, un strat de carbon activ si un strat cu memorie, util pentru ca masca sa se muleze perfect de fata.

Particulele fine

Unele dintre particulele din aerul pe care îl respiram pot contine substante cancerigene care sunt absorbite in organism. Poluarea aerului cuprinde doua tipuri de particule: PM10 si PM2.5. PM10 (diametru mai mic de 10 micrometri) sunt in general eliminate in atmosfera la cateva ore dupa emiterea lor sau sunt eliminate prin ploaie. Particulele PM2.5 (mai putin de 2,5 micrometri in diametru) au o rata de sedimentare mai lenta si uneori raman suspendate in aer cateva zile sau saptamani. Tocmai de aceea este extrem de important sa te protejezi de ele mai ales ca circuli mereu in trafic si pe piste pentru biciclete care ruleaza in paralel cu autobuzele.

94% dintre masti nu protejeaza

Un studiu realizat in mai 2018 a evaluat eficacitatea mastilor anti-poluare. Dintre cele 215 de produse identificate drept „anti-poluare”, 203 sunt de fapt semi-masti… Cu alte cuvinte nu au cine stie ce efecte. La fel de bine ai putea purta si cagula de schi sau masca de 1 leu de la farmacie!
Mai mult de jumatate dintre aceste 203 sustin in mod ambiguu ca protejeaza impotriva poluarii aerului inconjurator. Problema este ca descrierea produsului sustine ca protejeaza numai impotriva prafului, desi aerul nostru contine, de asemenea, si gaze.

Ponturi anti-poluare pentru utilizatorii de trotineta electrica

– Folosete o masca ultra-filtranta, precum R-Pur.
– Folosete o aplicatie mobila conectata la masca: aplicatia R-Pur iti ofera in timp real date despre nivelul de poluare din aer.
– Urmareste in mod frecvent calitatea aerului din orasul tau.
– Alege rute mai putin poluate pe care sa mergi, evitand zonele aglomerate si cu nivel ridicat de poluare.

0 Shares
You May Also Like