Prețuri dinamice pentru a găsi valoarea optimă pentru produsele tale

0 Shares
0
0
0

La început, majoritatea companiilor respectă reguli elementare atunci când vine vorba de stabilirea prețurilor. În general, se alege o valoare medie pe baza a ceea ce oferă concurența. Totuși, o astfel de abordare care, într-adevăr nu prezintă riscuri, nici nu va aduce rezultate excelente. Pentru a excela, trebuie să stabilești o strategie mai solidă care îți permite să ajustezi corect prețurile.

Prețul nu reprezintă o știință exactă, dar alegerea unui preț bun de pornire este o decizie importantă pentru orice companie. Desigur, trebuie să fii sigur că acoperi toate costurile, dar pentru a găsi prețul corect, va trebui să faci o mulțime de testări și să faci chiar și unele greșeli. Pentru aceasta, tot mai multe magazine online folosesc metode de testare A /B pentru a-și stabili prețurile. Aceasta constă în a oferi utilizatorilor online două opțiuni de stabilire a prețurilor pentru a verifica care dintre cele două funcționează cel mai bine.

Prețul optim este acel preț care păstrează o cerere mare a produsului respectiv, tradus în clienți care cumpără și în venituri în creștere constantă. Acesta este momentul în care profiți la maximum de prețul stabilit, care trebuie să fie în echilibru cu factori externi, cum ar fi:

  • ce este dispus să plătească piața.
  • percepția companiei
  • concurența și prețurile companiei.
  • disponibilitatea produsului pe piață, precum și disponibilitatea ta.

Pentru a obține relația optimă dintre preț și cerere, va trebui să testezi valori diferite de preț.

Există multe strategii de stabilire a prețurilor din care poți alege pentru a determina prețul optim de vânzare. De asemenea, le poți combina pentru a găsi un preț care să îndeplinească toate obiectivele tale de afaceri.

Utilizarea prețurilor dinamice pentru a stabili valoarea corectă

Cu un instrument de stabilire a prețurilor dinamic, vei putea seta prețul adecvat în orice moment, adaptându-l la regulile comerciale stabilite anterior. Acestea pot include menținerea prețurilor la un anumit procent deasupra sau sub concurenții tăi sau într-o poziție hibridă prin adaptarea prețului în funcție de disponibilitatea produsului sau a concurenței, luând în considerare, de asemenea, cererea pentru produsul în sine și sezonalitatea, printre multe altele. În acest timp poți fi întotdeauna sigur că marja de profit și profitabilitatea afacerii tale online nu vor fi nicio clipă compromise.

Dacă acest set de reguli de reevaluare se aplică inteligent, volumul vânzărilor va crește, ceea ce înseamnă că ai găsit prețul ideal cu care să-ți maximizezi veniturile.

Informațiile furnizate de instrumentul de monitorizare a prețurilor de la Pricevent sunt actualizate și sunt disponibile zilnic, sau chiar mai des în funcție de preferințele tale, astfel poți observa în cel mai scurt timp posibil mișcările celorlalți concurenți în ceea ce privește prețurile, produsele lor, taxele percepute, stocurile deținute. Cu ajutorul tuturor datelor de la Pricevent va fi floare la ureche să decizi prețul potrivit pentru a maximiza numărul de clienți și totodată pentru a avea un profit generos.

 ”Singurul lucru mai regretabil decât a începe ceva și a eșua este… să nu faci nimic.”—Seth Godin

 

0 Shares
You May Also Like