Ochelarii-Ray-Ban

Despre ochelarii Ray Ban

0 Shares
0
0
0

Ray- Ban este o marca americana de ochelari de soare fondata in anul 1937 de catre Bausch & Lomb. In anul 1999 Bausch & Lomb a vandut marca grupului italian Luxottica pentru fabuloasa suma de 640 mil $.

Pilotul american John A. Macready, dupa un zbor cu balonul s-a plans ca razele soarelui i-au afectat ochii, astfel armata americana i-a contactat pe cei de la Bausch & Lomb solicitandu-le crearea unor ochelari de soare care sa le ofere protectie dar care sa aiba si un design sofisticat. In 7 mai 1937 ochelarii de soare “Aviator” au fost scosi pe piata . Prototipul cunoscut sub numele de Anti-Glare avea rama de 150g facuta din metal placat cu aur si lentilele verzi avand proprietatea de a filtra razele inflarosii si ultraviolete.

Ochelarii Aviator Ray-Ban au devenit mult mai populari in cel de-al doilea razboi mondial cand generalul Douglas MacArthur a aterizat in Filipine purtand acesti ochelari. Curand au aparut in filme actori care purtau acesti ochelari.In anul 1952 Ray- Ban au scos pe piata un alt model Wayfarer, de data aceasta cu rama de plastic. In anul 1962 Ray- Ban a inceput sa creeze ochelari cu lentile rezistente la impact.In anul 2012 Ray-Ban lanseaza ochelarii de soare pliabili.

Aceasta caracteristica permite utilizarea unui spatiu mic de depozitare atunci cand nu sunt folositi. Ray- Ban Aviator a fost produsul esantion care a aparut cu acest tip de pliere.

Promovare

In anii 50 – 60 aceasta marca a castigat popularitate datorita vedetelor si aparitilor lor in viata publica sau in filme purtand acesti ochelari . Kim Novak si Marilyn Monroe sunt doar doua dintre vedete mai apoi Roy Orbison, James Dean, Bob Dylan, sau John Kennedy F au contribiut la succesul pe plan mondial al ochelarilor Ray- Ban.In anul 1980 Ray- Ban a semnat un contract in valoare de 50.000$ cu o mare casa de productie americana, urmand ca produsele marca Ray- Ban sa fie plasate in filme sau programe de televiziune.

Popularitatea acestor ochelari de soare a crescut treptat iar in anul 1997 au fost remarcati in filmul Men in Black . In anul 2004 Brawn GP a anuntat inceperea colaborarii cu Ray-Ban, astfel pilotii Jenson Button si Rubens Barrichello au aparut cu sigle Ray-Ban imprimata pe casca in cadrul competitilor Formula ONE. In anul 2007 Ray-Ban lanseaza campania publicitara “Never Hide” printr-o serie de video postate pe Youtube, sloganul acestei campanii fiind “Never pretend. Never be afraid. Never give up. Never Hide” . Printre vedetele care promoveaza aceata campanie se numara Slash, chitaristul formatiei Guns N’ Roses sau cei de la “Two Door Cinema Club”. In anul 2008 promovarea acestor ochelari este prezenta prin Ray-Ban Remasters , o campanie prin care Ray-Ban doreste sa sublinieze relatia cu muzica . In acest sens opt muzicieni au inregistrat un cantec dedicat marci Ray-Ban.

De-a lungul timpului campaniile de promovare au dus la cresterea insemnata a vanzarilor iar lansarea filmului Top Gun a dus la cresterea cu 40% a vanzarilor pentru marca Ray-Ban Aviator. In filmul Moonlighting actorul Bruce Willis ( in rolui lui David Addison ) a purtat acesti ochelari. Tom Cruise a promovat marca Ray-Ban Wayfarer in Risky Business.Pe piata online compania interactioneaza cu clientii prin “Ray-Ban Virtual Mirror” program ce ofera cilentilor posibilitatea de a vedea dar si de a incerca produsele Ray-Ban.

In Romania magazinul care comercializeaza cele mai noi modele de la Ray-Ban la preturi foarte bune este www.ochelarirayban.eu.

Tiputi de lentile

Lentilele de policarbonat ofera performante maxime pentru greutate minima si sunt incadrate in rame sofisticate si care dau intotdeauna trendul pe piata ochelarilor de soare.

Ochelarii Ray-Ban respecta toate standardele de protectie a ochiului si a fetei cerute. Ray-Ban polarized- ochelari de soare polarizati- au axa orientata spre verticala pentru a bloca lumina care se reflecta, astfel pe multi pescari sau iubitori de apa ii favorizeaza acest tip de lentile. Iubitorii de natura au descoperit beneficiile lentilei polarizate astfel interesul pentru acest tip de ochelari a crescut.

Conducatorii auto indragesc acest tip de lentile deoarece reduc efectul de orbire de la drum precum si lumina care se reflecta de la capota. Lentilele polarizate pot fi folosite si in interior , mai ales de persoanele care sunt sensibile la lumina. Lentile fotocromice protejeaza ochiul la trecerea brusca de la intuneric la lumina dar au si o protectie impotriva radiatiilor ultraviolete.

Lentilele B-15 XLT, create initial pentru pilotii americani sunt maronii si blocheaza in totalitate razele UV si permit ca 15 % din lumina sa treaca prin ele. Ofera deasemenea mai mult contrast prin reducerea cantitatii de lumina albastra. Lentilele G15 XLT au aceleasi proprietati ca lentilele B15 XLT. Cu toate acestea ele sunt compuse din pigmenti verzi si gri, au un contrast mai redus astfel culoarea si luminozitatea obiectelor etse mai “soft” si mai naturala.

0 Shares
You May Also Like