vechimea-linkurilor-si-seo

Vechimea link-urilor in procesul de optimizare SEO

0 Shares
0
0
0

Un indicator de care trebuie sa tineti cont este si acesta specificat in titlul prezentului articol. Adica este important sa avem linkuri cat mai vechi spre siteul nostru.

Se spune in mediile avansate de optimizare seo ca un link este cu atat mai valoros cu cat este mai vechi. Toata povestea cu linkurile este ca si cu vinul, cu cat este mai vechi cu atat este mai bun. Deci un link postat luna aceasta nu va avea nicioadata valoarea unui link postat acum 2-3 ani. Eu imi sfatuiesc clientii sa se fereasca sa isi scoata linkurile vechi tocmai pentru ca acest lucru ar putea sa le dauneze foarte tare in Serp.

De ce e logic ca Google sa aprecieze vechimea linkurilor? Raspunsul este cat se poate de simplu !Ganditi-va in special la cei care fac spam si folosesc tot felul de softuri automate pentru a posta articole, sau comentarii, semnaturi pe forumuri. Aceste linkuri de tip black hat, mare parte din ele sunt eliminate de moderatori, sau siteurile respective sunt declasate de catre Google pentru ca permit un spamming agresiv. Asadar The Big G are ochii atintiti asupra acestor linkuri care apar si dispar tot timpul din portofoliul unui site.

Sigur ca cu totul alta este povestea atunci cand gaseste linkuri catre siteul tau care stau sus de 1-2-3-5 ani. E logic ca acel link sa fie mult mai bine vazut de catre Google cu cat e mai batran.

Apropo de acest fapt, poate ati observat siteuri mai vechi care au putine linkuri dar au autoritate foarte mare si pozitii de neclintit in Serp. Una din explicatii este tocmai vechimea acelor linkuri care transfera o autoritate mult mai mare decat iti poti tu genera prin linkuri noi pe care le trimiti spre siteul tau. Asadar sfatul meu prietenesc este sa va apreciati portofoliul de linkuri vechi si pe cat se poate sa il mentineti in forma in care el se afla, si eventual sa il cresteti cu linkuri noi in medii unde aveti garantia ca ele vor sta cat mai mult timp.

Foarte multi link builderi romani si firme seo de la noi creaza siteuri pe care pun linkuri clientilor lor si care fie sunt vandute ulterior spre un alt proprietar, care le va scoate, fie il folosesc fara cap si vor ajunge sa fie deindexate de catre marele G.

Buy and Sell text links

Deci concluzia este sa aveti mare grija cum si mai ales de unde achizitionati aceste linkuri in scopul optimizarii seo a siteului dumneavoastra, caci altfel nu veti face mari urcari si mai ales stabilizari pe pozitii cheie. Veti avea altfel fluctuatii in Serp pe care nu le veti intelege si care va vor da de lucru mult mai mult decat ar fi normal. Asadar linkurile vechi rules!!!

Poate din acest motiv pe licitatiile de la GoDaddy se vand domenii expirate, cu portofolii de linkuri vechi cu sume de multe ori greu de imaginat de ordinul a miilor de $.
Insa vechimea poate sa isi piarda din putere prin trecerea articolelor cu link spre dumneavoastra in asa zis-a Arhiva de la WordPress. Este din pacate un fapt real si toti expertii seo din lume stiu despre asta. Acest lucru se poate evita in doua feluri : fie creati articolul pe Pagina si nu Post sau folositi un plugin special care schimba structura WordPress astfel incat sa nu mai perceapa Arhiva.

Prima varianta este cea mai simpla, Pagina este vazuta ca statica, postarea foarte uzitata in WordPress fiind apanajul invechirii si al arhivei implicit. Sper ca aceste sfaturi sa va ajute in procesul de optimizare seo pe care il intreprindeti. Pentru orice fel de intrebari aveti la dispozitie forumul nostru Seoarmy.ro, unde puteti pune intrebari, face schimburi intre voi si invata mai multe despre Linkuri la categoria Link Building.

Se stie deja ca Google analizeaza vechimea linkurilor dupa mai multi indicatori cum ar fi : data indexarii, istoria modificarilor, schimbarea ancorei, schimbarea continutului paginii carecontine linkul, etc. Povestea este foarte complexa, de aceea ideal ar fi sa puneti linkul in conformitate cu regulile de link building aparute dupa Penguin, si sa nu il mai modificati. Sigur ca articolul respectiv se va invechi si Google il va trece la istoric. Social Media & SEO – The Links | Andrew Burnett

Dar hai sa va invat si aici un mic truc prin care putem tine o pagina “activa” in ochii lui Google pentru timp indelungat. Acest truc il reprezinta “semnalele sociale” adica celebrele butonasa de share, tweet, pin, G+. Daca veti primi distribuiri din cand in cand pe conturi diferite din retele sociale Google va considera ca continutul vostru este inca activ si implicit valoarea linkului va ramane importanta. Cum facem insa utilizatorii sa dea clickuri pe butoanele sociale? Foarte simplu, inscriind paginile respective in celebrele siteuri de social share si avnd grija sa avem alocate puncte tot timpul.

Eu va recomand pentru asta : www.trafex.info si www.paid4like.com.

Trebuie sa retineti ca varsta linkului este un indicator care nu poate fi fentat si fake-uit sub nici o forma, pentru ca Google va verifica in propriul index data primei intrari, data modificarii ancorei, etc..asadar tratati subiectul cu multa seriozitate.

Sper ca aceste informatii sa va ajute in clarificarea unei probleme importante in demersul de Off page SEO, altfel numit si link building.

0 Shares
You May Also Like