Cum se curata mocheta?

0 Shares
0
0
0

Mochetele sunt accesorii care pot sa iti infrumuseteze foarte mult locuinta, insa pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie ca ele sa fie in permanenta curate. Acesta este si motivul pentru care curatarea mochetelor din casa este o activitate care fie ca este pe placul tau, fie ca urasti sa o faci, este necesar sa o faci de cel putin de doua ori pe an.

Petele de noroi care se pot acumula, alaturi de petele de grasime si de murdaria adunata zi de zi, ii ofera mochetei un aspect invechit, iar acest lucru poate determina musafiri itai sa creada ca locuinta ta nu este ingrijita corespunzator.

In cazul in care iti doresti sa te ocupi personal de aceasta activitate de curatare a mochetelor, vei descoperi cateva detalii importante in cele ce urmeaza, care cu siguranta iti vor fi de mare ajutor.

Aspira bine mocheta

Inainte de a curata mochetele, trebuie sa le aspiri dupa cum spun profesionistii, dat fiind faptul ca in acest fel vei ajunge sa elimini o buna parte din particulele de praf si din mizeria impregnat in tesatura mochetei.

In zonele de trafic intens, trebuie sa insisti cu aspiratorul mai mult, pentru a absorbi cat mai bine impuritatile, dar si pentru a ridica fibrele tocite si pentru a le putea curata mai bine.

Inmoaie petele cu apa curata

Odata ce ai terminat de aspirat o mocheta, analizeaza  zonele cu pete vizibile, iar mai apoi pulverizeaza-le cu apa curata si lasa tesatura sa se inmoaie timp de cateva minute.

Sterge excesul de apa acumulat si utilizeaza solutiile potrivite pentru fiecare tip de pata

Dupa ce substanta care de pe suprafata mochetei s-a inmuiat, este necesar sa freci usor zona respectiva cu o perie sau poti sa faci acest lucru si cu o carpa din microfibre. In acest fel vei absorbi excesul de apa acumulat, si vei dezintegra si mizeria in acelasi timp. Incepand din acest moment va fi nevoie sa folosesti produse recomandate pentru fiecare tip de pata.

Solutie din apa si otet poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru a curata petele de cafea, ciocilata, lapte, vin, ceai sau suc. Dupa aplicarea solutiei trebuie frecata pata, iar apoi stearsa cu o carpa uscata.

Dizolvantul bland poate fi deasemenea util pentru curatarea petelor de ruj, de oja, de ulei, de mascara, de unt, de lotiune de corp sau de creioane cerate. Dupa ce vei inmuia petele cu dizolvant, va fi necesar sa freci in sens circular in zona murdara, dupa care vei limpezi tesatura cu apa calduta.

Detergentul manual este ideal pentru a curata petele de noroi. Este necesar sa folosesti putin detergent pentru ca acesta produce multa spuma.

Asadar, se poate curata acasa mocheta, insa vei avea foarte mult de lucru. Cel mai indicat ar fi ca atunci cand mocheta ta nu este atat de curata asa cum ar trebui, sa apelezi la serviciile unei firme de curatare si spalare mochete.

Specialistii care lucreaza in cadrul unei asemenea firme vor utiliza cea mai performanta aparatura, dar si cele mai performante solutii, iar in cel mai scurt timp mocheta ta va arata la fel ca una noua. In plus, toata procedura poate dura cel mult cateva ore.

0 Shares
You May Also Like