Beneficiile jocurilor puzzle

Beneficiile jocurilor puzzle

0 Shares
0
0
0

Atunci cand se afla in cautarea de jucarii pentru cei mici, parintii cu siguranta se gandesc sa le aleaga acestora jocuri educative, iar aici putem discuta de exemplu despre puzzle clasice sau despre diferite alte tipuri de jocuri puzzle.

Aceste jocuri pot fi jucate chiar si de catre parinti alaturi de cei mici, si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de dezvoltare a acestora. Se poate ca metoda de dezvoltare si invatare prin puzzle sa functioneze in paralel cu educatia clasica.

Se spune ca rezolvarea jocurilor de tip puzzle este utila pentru ambele emisfere ale creierului, dat fiind faptul ca lobul stand se ocupa de plogica si de urmarirea tuturor pasilor care trebuiesc efectuati, in timp ce lobul drept se ocupa de partea emotionala, de partea creativa si de intuitie.

In urma mai multor studii s-a descoperit faptul ca jocurile puzzle antreneaza toate celulele si toate partile creierului, asa ca din acest motiv este necesar ca parintii sa cumpere cat mai multe jocuri puzzle pentru a se juca alaturi de cei mici.

Se spune ca beneficiile jocurilor puzzle pot fi si pe termen lung, iar in urma mai multor studii s-a ajuns la concluzia ca rezolvarea de jocuri puzzle are ca si rezultat scaderea considerabila a sanselor de a suferi in viitor de afectiuni precum Alzheimer.

Deasemenea, se spune ca persoanele care vor rezolva multe puzzle-uri au sanse extrem de mici sa sufere apoi de pierderi ale memoriei, de dementa sau de alte boli asociate imbatranirii. Jocurile puzzle cresc secretia de dopamina in creier, iar astfel este stimulata memoria si capacitatea de invatare.

Pentru cei mici jocurile puzzle sunt extrem de importante, pentru ca acestia de la cele mai fragede varste isi pot mari puterea de concentrare, isi pot dezvolta foarte mult spiritul creativ si pot sa puna in practici tot felul de tehnici de vizualizare.

In ceea ce priveste jocurile puzzle pentru copii, acestea au imagini simple si putine piese, insa jocurile le vor stimula considerabil imaginatia si concentrarea celor mici. Aceste jocuri sunt extrem de utile in ceea ce priveste procesul de invatare.

Referitor la aceste jocuri puzzle pentru copii, trebuie mentionat faptul ca ele pot sa fie alese in functie de varsta celor mici. Cu siguranta un puzzle pentru copii de 5 ani este mult mai simplu de rezolvat si are mai putine piese decat un puzzle pentru copiii de 10 ani. Cu cat un asemenea joc are mai putine piese, cu atat este mai simplu si mai usor de rezolvat.

In ceea ce priveste jocurile puzzle pentru adulti, acestea sunt mult mai complicat de rezolvat, si exista de exemplu jocuri puzzle pentru adulti care contin pana la 3000 de piese.

Asadar, dupa cum se poate vedea, jocurile puzzle sunt ideale atat pentru cei mici cat si pentru parintii lor sau pentru toti ceilalti adulti, pentru ca pot sa fie alese in functie de varsta. Aceste jocuri au o multime de beneficii, asa ca parintii pot alege sa rezolve jocuri puzzle alaturi de copii in timpul liber.

0 Shares
You May Also Like