Cum se alege masina de gaurit?

Cum se alege masina de gaurit?

0 Shares
0
0
0

Una dintre sculele electrice profesionale care nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta, sau din nici un atelier, este fara doar si poate masina de gaurit, sau bormasina, dupa cum mai este aceasta cunoscuta.

Atunci cand discutam despre masini de gaurit, trebuie sa mentionam faptul ca acestea pot sa fie folosite atat pentru activitatile de genul hobby, cat si in scop profesional, iar fiecare foloseste unealta in functie de nevoile pe care le are.

Este insa foarte important de mentionat faptul ca alegerea unei asemenea scule electrice profesionale nu este atat de simpla precum pare, pentru ca trebuie tinut cont de diferite aspecte foarte importante.

In primul rand, atunci cand ai de gand sa iti cumperi o masina de gaurit, trebuie sa stii daca ai nevoie de o masina de gaurit cu fir, sau de o masina de gaurit cu acumulator, pentru ca masinile de gaurit, din punct de vedere al alimentarii sunt de doua tipuri.

Deasemenea, mai trebuie sa stii faptul ca atunci cand iti alegi o masina de gaurit, indiferent de magazinul de unde o cumperi, aceasta vine cu un burghiu pentru lemn, cu un burghiu pentru fier, si cu un burghiu pentru zidarie.

Un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi o masina de gaurit, este reprezentat de puterea motorului cu care este dotata unealta electrica profesionala.

De exemplu, daca iti vei indrepta atentia spre o masina de gaurit care sa aiba o putere cuprinsa intre 650 si 1000 W, atunci trebuie sa stii ca aceasta va putea sa fie folosita fara probleme in aplicatiile de tip hobby, din gospodarie.

Exista insa si masini de gaurit care au o putere mai mare, si care sunt mai complexe, iar acestea pot sa fie folosite in interes profesional.

Iarasi este foarte important ca atunci cand iti alegi masina de gaurit, sa tii cont si de mandrina acesteia, iar masinile de gaurit care se gasesc pe piata dispun de doua tipuri de prindere a burghiului, iar aici discutam despre prinderea cilindrica, sau despre mandrina.

Daca stam sa discutam in termeni de specialitate, prinderea cilindrica a burghiului este cunoscuta sub denumirea de prindere SDS.

Protectia incarcatorului este iarasi un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti cumperi o astfel de scula electrica profesionala. Ideal ar fi sa iti alegi un incarcator cu protectie, pentru ca astfel vei evita supraincalzirea, si totodata defectarea uneltei,

Tot cand iti vei alege masina de gaurit, va trebui sa tii cont de accesoriilee acesteia, iar aici ne referim la capurile de surubelnita, la burghie, la geanta de transport, lanterna, sau la acumulatorii de rezerva. Cu siguranta fiecare accesoriu este binevenit, asa ca o masina de gaurit cu cat mai multe accesorii este indicata.

Nu in ultimul rand, atunci cand vrei sa iti cumperi masina de gaurit, trebuie sa tii cont de numele firmei producatoare, dar si de pretul acesteia.

Ei bine, acestea ar fi cateva dintre aspectele pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti cumperi o masina de gaurit.

0 Shares
You May Also Like