7 tendinte noi pentru utilizarea eficienta a retelelor de socializare pentru optimizarea SEO in 2018

7 tendinte noi pentru utilizarea eficienta a retelelor de socializare pentru optimizarea SEO in 2018

0 Shares
0
0
0

Optimizarea pentru motorul de cautare, ramane a fi o metoda foarte utila de a atrage cumparatori. Inainte de a face o achizitie, 75 % dintre consumatori efectueaza o cercetare online, prin urmare, eforturile vizeaza asigurarea vizibilitatii. Principala conditie pentru localizarea rapida a site-ului este pozitia inalta in clasamentul motoarelor de cautare.

Dezvoltarea constanta a algoritmilor Google impiedica producatorii de marfuri sa castige competitia. Sunt depuse eforturi maxime la dezvoltarea unei strategii SEO eficiente, fara a lua in considerare retelele de socializare.

Prezenta in retelele sociale face posibila atragerea publicului tinta. Atunci cand creati un profil corporativ, concentrati-va asupra cuvintelor cheie, utilizarea carora promoveaza descoperirea unei marci comerciale in spatiile deschise ale retelei. Pe site-ul oficial, plasati link-uri catre pagini din retelele sociale care ofera autoritate companiei, imbunatatind pozitia marcii in rezultatele cautarii.

Interdependenta dintre Optimizarea SEO si Social Media

  1. Numarul persoanelor ce va urmaresc profilul este foarte important, mai ales in evaluarea prin algoritmii motoarelor de cautare, dar nu este suficient pentru a depasi concurentii. Este necesar sa mentineti relatii armonioase cu utilizatorii ce interactioneaza cu continutul publicat. Dar nu va limitati doar cu promovarea unui produs sau serviciu in resursele de comunicare. Distribuiti informatii importante, utile si actualizate.
  2. Dupa definirea cuvintelor cheie, utilizati-le in descrieri pentru fotografii, postari si linkuri.
  3. Linkurile spre continutul informativ – postarea pe blog, secventa video reprezinta o modalitate excelenta de a oferi utilizatorilor un flux constant de continut interesant si relevant. Acest lucru va contribui la cresterea numarului de linkuri externe catre produs sau serviciu, pentru a imbunatati pozitia in clasamentul de cautare.
  4. Pentru a primi un feedback din partea utilizatorilor este nevoie sa interactionati cu ei. Atunci cand alegeti corect platforma, puteti contacta un public larg, care probabil face clic pentru a obtine informatii despre brand, produs, serviciu oferit. Gasiti influenceri, faceti referire la ei, oferind materiale utile cercului lor de followeri.
  5. Fiecare publicatie noua trebuie sa aiba un buton care permite cititorilor sa partajeze continutul cu un singur click. Utilizarea instrumentelor pentru blogging implica prezenta unor widget-uri speciale care va permit sa adaugati cu usurinta aceasta optiune. In absenta unor astfel de mini-aplicatii, trebuie sa utilizati codul HTML.
  6. Mentionarea in recentele publicatii ale altor companii, a brandului, permite cresterea numarului de like-uri, repost-uri. Intervievati agentii de influenta in domeniul de activitate ales, faceti un profil al fiecaruia. Includeti cateva citate in postarea pe blog. Cand faceti share, etichetati numele si titlurile mentionate in material. Veti asista la un nivel ridicat de interactiune cu publicul tinta, potentialii clienti.
  7. Cu cat mai mult sunteti gata sa oferiti, cu atat mai mult veti primi in schimb. Abonati-va, comentati postarile altor persoane. Daca utilizatorul lasa un feedback, raspundeti cat mai repede posibil. Stilul de comunicare variaza in functie de resurse. Comunicarea activa va ajuta sa acumulati mai multi abonati, sa cresteti vanzarile.

Marketingul in retelele sociale poate fi extrem de util. Utilizarea tehnologiilor de constructie a link-urilor si de optimizare a motoarelor de cautare va creste pozitia in clasamentul rezultatelor cautarii, asigurand prezenta brandului la introducerea cuvintelor cheie legate de bunurile si serviciile promovate.

0 Shares
You May Also Like