Young couple with relationship difficulties

Momentul cel mai potrivit in care sa apelezi la terapie de cuplu

0 Shares
0
0
0

Apelarea a psihoterapeut a fost o buna bucata de vreme vazuta ca o forma extrema la care ajung unii oameni, care erau considerati cu probleme de catre vecini sau de catre rude. Astfel, din nestiinta, ignoranta sau, pur si simplu, din lipsa de educatie, multi au considerat apelarea la psihoterapeut drept o masura inadecvata pentru niste persoane care nu necesita medicatie sau u manifesta niciun simptom al unei boli de natură psihica. Astazi insa, din ce in ce mai multe persoane apeleaza la psihoterapeut.

Nu trebuie sa te manifesti in vreun fel pentru a alege acest drum. Mai mult, tot mai multe persoane au lasat deoparte prejudecatile si apeleaza la terapie de cuplu. Astfel, apelarea la psihoterapeut este mai mult decat necesara atunci cand intervin niste probleme in viata personala, care, agravate, iti pot deteriora inclusiv starea de sanatate fizica si psihica.

Este nevoie de doi pentru terapie

Ce trebuie sa stii insa pentru a apela la terapie de cuplu? Mai mult, care este momentul potrivit in care sa apelezi la psihoterapeut? In primul rand, ar trebui subliniat faptul ca pentru terapie de cuplu este nevoie de doi. Adica de ambii parteneri – indiferent ca vorbim aici de soț-soție sau simpli iubiți sau concubini. Un psihoteraprut asculta ambele parti si incearca sa gaseasca solutii de remediere a problemelor si de repunere a relatiei pe drumul cel bun.

De asemenea, la astfel de sedinte, cei doi parteneri au si satisfactia de a spune lucrurilor pe nume, de a se descarca sufleteste, astfel incat unii o aseamana chiar cu o spovedanie. Spre deosebire de preot insa, psihoteraprutul iti arata si pasii de urmat pentru a-ti repune ordine in viata de cuplu. Nu in ultimul rand, rolul unui astfel de specialist nu este neaparat acela de a repara relatii. Nu de putine ori se intampla ca inclusiv dupa sedintele de terapie de cuplu partenerii sa se separe. Sfatul unui specialist ii va ajuta insa pe fiecare dintre cei doi sa isi gasesca propriul drum si sa isi refaca vietile.

Poti merge si singur?

Unii se intreaba daca la terapia de cuplu se poate merge si separat si poate fi si un psiholog pentru copii. Exista situatii in care cuplurile nu se mai inteleg si se ajunge la momentul despartirii. In acest sens, un specialist te poate ajuta sa iei decizia cea mai buna si, mai ales, cum sa faci acest lucru cu tact si fara sa te ranesti pe tine si pe cei din jurul tau. Astfel, un prim pas in rezolvarea problemelor este stabilirea propriilor prioritati si a drumului pe care doresti sa il urmezi in viata. Din acest punct de vedere, psihoterapeutul putem spune ca nu da verdicte. In schimb el iti descide ochii, pentru a profita din plin de toate calitatile pe care le posezi.

0 Shares
You May Also Like