Cum-sa-faci-upgrade-sistemului-Android-pe-un-smartphone

Cum sa faci upgrade sistemului Android pe un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa fii sigur ca smartphone-ul tau are intotdeauna cea mai buna performanta si ultimele feature-uri de care este capabil, trebuie sa ai ultimul sistem de operare pe care acesta il suporta. Pentru reparatii telefoane mobile, intra pe Service-Gsm.ro.Iata cum poti face update sistemului de operare, urmand cativa pasi simpli:

1.    Poti “forta” telefonul sa caute si sa gaseasca un update pentru sistemul de operare, dar trebuie sa tii cont de faptul ca daca va gasi o versiune noua, asta nu inseamna ca acea versiune va fii perfect compatibila cu device-ul tau. Inainte sa treci la update-ul telefonului, ar trebui sa verifici ce sistem de operare ai instalat pe telefon.

Este foarte posibil sa o ai chiar pe ultima, caz in care nu mai este nevoie de nici un update. Cea mai noua versiune pentru sistemul de operare Android este Android 7.0 Nougat, care a inceput sa fie disponibil pentru o gama tot mai larga de telefoane, in ultimele luni ale acestui an. Android Marshmallow (precedentul) este versiunea 6.x, Lollipop este versiunea 5.x si KitKat 4.x.

Daca device-ul tau ruleaza un sistem de operare mai vechi decat aceste versiuni, cel mai probabil acesta nu va functiona cu ultimele versiuni de Android, cu alte cuvinte ai un smartphone vechi si nu poti folosi un sistem nou decat daca il vei schimba.

2.    Daca ai verificat versiunea de sistem pe care o poate folosi smartphone-ul tau si ai gasit sistemul care i se potriveste, treci la pasul urmator: back-up-ul. Aceasta masura (back-up-ul) este una de precautie si iti va pastra toate datele intacte, dupa reinstalarea sistemului de operare (poze, fisiere video si audio, contacte importante, e-mail-uri, etc.).

In cele mai multe cazuri update-ul sistemului de operare nu ar trebui sa-ti afecteze cu nimic datele, dar cel mai bine este sa fii precaut si sa faci un back-up al sistemului. Nu dureaza mult, iar beneficiile sunt vitale. Navigheaza in meniul “settings” al telefonului tau si apasa pe “About phone” sau pe “About tablet” (daca folosesti o tableta).

In partea de jos, dand click pe versiunea sistemului de operare, iti va fi prezentata posibilitatea de update a sistemului si tot ceea ce trebuie sa faci este sa dai “next”.

Meniul ar putea sa se numeasca “software update” sau “sistem update” in functie de modelul telefonului sau al tabletei sau de la producator la producator. Dupa ce ai executat click-ul pe “next”, telefonul va cauta o noua versiune a sistemului de operare, compatibila cu device-ul tau (in cele mai multe cazuri).

Dupa ce va gasi aceasta versiune, va face update sistemului, daca alegi sa apesi pe “install”. In continuare, sistemul va descarca noul update si va instala softul dupa care se va restarta.

Va recomandam sa folositi o conexiune stabila la internet, atunci cand vreti sa faceti update sistemului de operare. In cazul intreruperii descarcarii sau instalarii, pot aparea diverse erori care se repara destul de greu si s-ar putea sa fiti nevoiti sa ajungeti la un service pentru acest lucru.

0 Shares
You May Also Like