Ce presupune incinerarea unui cadavru?

Ce presupune incinerarea unui cadavru?

0 Shares
0
0
0

Probabil ati auzit la televizor sau ati citit de pe diferite site-uri faptul ca in perioada pandemiei de Coronavirus, au murit sute de mii de persoane la nivel mondial. Multe dintre acestea au fost incinerate pentru ca autoritatile nu faceau fata sa faca gropi pentru a inmormanta decedatii.

Incinerarea umana s-a dovedit a fi cea mai simpla si cea mai eficienta modealitate de a scapa cat mai repede de trupurile neinsufletite, si se estimeaza ca datorita pandemiei (care nu a trecut se spune ca urmeaza si al doilea val), numarul incinerarilor va creste considerabil.

Chiar daca tara noastra nu a avut atat de multe decese precum Italia de exemplu sau Spania, exista solutii in ceea ce priveste incinerarea umana.

Incinerarea umana care poate avea loc intr-un crematoriu Transilvania, este distrugerea prin caldura, intr-un cuptor crematoriu, a cadavrelor, ramasitelor umane, pana cand acestea sunt reduse la cenusa. Orice cadavru poate fi incinerat indiferent de cauza decesului, cu exceptia acelora care au fost contaminate cu radiatii sau produse radioactive.

Istorie

Pana in secolul al XIX-lea, doctrinele crestine au interzis incinerarea umana pentru ca s-a crezut ca, daca trupul a fost distrus, nu poate fi inviat. Evreii timpurii au interzis-o de asemenea pentru ca au simtit ca lucrarea lui Dumnezeu a fost profanata. Evreilor ortodocsilor ,crestinilor ortodocsi orientali si musulmanilor le este inca interzis sa-si incinereze mortii.

Incinerarea dateaza din antichitate. Intre 1400 i.Hr. si 200 d.Hr., a fost cea mai comuna forma de inmormantare, in special intre aristocratia romana si familia imperiala. Pana in secolul al XIX-lea, doctrinele crestine au interzis incinerarea pentru ca s-a crezut ca daca trupul a fost distrus, nu poate fi inviat.

Cu toate acestea, alte grupuri in special in India, au continuat sa practice incinerarea pana in ziua de azi. In prezent, incinerarea este aprobata si utilizata de Biserica Catolica si de alte grupuri crestine si de unii evrei, budisti si hindusi.

Caracteristici

Manipularea crematoriului nu necesita personal specializat si necesita intretinere minima. Cuptoarele crematoriului permit un mediu pulcrit, fara mirosuri, nivel scazut de sunet si in conformitate cu decorarea. Acestea contribuie la imbunatatirea mediului.

Procesul de incinerare

Procesul de incinerare se efectueaza intr-un cuptor crematoriu care functioneaza la temperaturi ridicate (aproximativ 900 de grade Celsius) pentru a obtine dezintegrarea totala a corpului. Inainte de incinerare, persoana responsabila de practica incinerarii verifica organismul pentru a se asigura ca nu contine bijuterii care sunt livrate familiei. Corpul este apoi plasat intr-o camera (replica). De acolo incinerarea este controlata de un computer.

Dupa incinerare

In timpul procesului de incinerare, organele si alte tesuturi sunt vaporizate si oxidate. Ce a mai ramas in replica sunt fragmente mici de os. Aceste ramasite sunt puse intr-o alta masina (cremulator), care le reduce la cenusa.

Urna de cenusa

Legea impune ca cenusa sa calatoreasca intr-o urna de cenusa sigilata pentru a identifica decedatul de care apartine (certificat de incinerare). Aceasta urna este primita de familie (de obicei in cateva zile), este o urna sigilata care contine cenusa decedatului (aproximativ doua kilograme si jumatate).

Ce sa faci cu cenusa

Suntem liberi in a alege destinatia cenusii, astfel ca persoanele decedate se pot odihni in spatiile activate ale cimitirului. Cenusa in schimb poate fi pastrata in casa pentru ca membrii familiei indoliate sa isi aminteasca in permanenta de cel decedat, sau poate fi raspandita in natura.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii de mentionat in legatura cu incinerarea umana, care poate fi efectuata si intr-un incinerator Transilvania. Veti putea observa in viitorul nu foarte indepartat, cum numarul incinerarilor va creste atat in Romania, cat si strict la incineratorul de ultima generatie din Transilvania.

0 Shares
You May Also Like