Ce este un aparat de aer conditionat si cum functioneaza acesta

Ce este un aparat de aer conditionat si cum functioneaza acesta?

0 Shares
0
0
0

Ce este un aparat de aer conditionat? Aici explicam in detaliu definitia, ciclul de refrigerare si principiul de baza al aerului conditionat.

Bucuriile verii se pot transforma rapid in oboseala si epuizare, odata ce stai afara in caldura zilei. Ce am face fara aer conditionat? Cei mai multi dintre noi avem nevoie de el in aceste luni fierbinti.

Si din moment ce apreciem beneficiile unei unitati de aer conditionat bune, este logic sa ne intrebam: Ce este un aparat de aer conditionat? Cum functioneaza un aparat de aer conditionat? Ce tip de aparat de aer conditionat este potrivit pentru situatia mea? Cum imi reduc facturile la energie?

Iata aici GREE Bora Silver 4 12000 BTU. Acesta este un aparat apreciat de foarte multi utilizatori datorita modului de functionare.

Cum functioneaza aerul conditionat

Un aparat de aer conditionat functioneaza cu ciclul simplu de racire. Un aparat de aer conditionat, ca parte a unui sistem centralizat de racire, extrage energia termica din casa si o transfera in aerul exterior. Veti obtine mai multe tipuri de aer conditionat, dar toate functioneaza pe acelasi principiu.

Acest echipament este capabil sa schimbe temperatura, umiditatea sau calitatea generala a aerului. Mai exact, un aparat de aer conditionat iti face locuinta mai rece, prin extragerea energiei termice din locuinta si transferul acelei incalziri la exterior, iar apoi inlocuirea aerului din interiorul locuintei cu aer mai rece.

Intr-un simplu aparat de aer conditionat, cum ar fi echipamentul pentru ferestre, agentul frigorific, in forma lichida volatila, trece printr-un fel de radiator cunoscut sub numele de evaporator, prin care aerul trece in interiorul camerei. Agentul frigorific se evapora la contactul cu radiatorul si, in acest proces, absoarbe caldura continuta in aer.

Aerul racit si dezumidificat se intoarce in camera cu ajutorul unui ventilator. Cand aerul racit atinge punctul de saturatie, continutul sau de umiditate se condenseaza pe aripioarele radiatorului. Apa curge pe aripioare si ajunge la drenuri.

Intre timp, agentul frigorific vaporizat trece la un compresor unde este presurizat si fortat intr-un alt radiator cunoscut sub numele de condensator, care este in contact cu aerul exterior. In aceste conditii, agentul frigorific condenseaza inapoi in forma lichida si emite caldura absorbita in interiorul camerei, in aerul care trece fortat intre aripioarele condensatorului.

Acest aer cald este expulzat la exterior si lichidul de racire trece prin dispozitivul de expansiune, scazand temperatura la nivelurile de racire prin actiunea schimbarii presiunii.

Agentul frigorific completeaza din nou ciclul prin trecerea din nou prin evaporator pentru a continua procesul de racire. In unele unitati, cele doua seturi de radiatoare pot inversa functiile, astfel incat in timpul iernii, radiatorul intern condenseaza lichidul de racire si incalzeste in loc sa raceasca camera.

O astfel de unitate este cunoscuta sub numele de pompa de caldura.

Care sunt avantajele aerului conditionat?

Stiati ca, pe langa faptul ca face temperatura camerei mult mai placuta, aerul conditionat poate aduce mai multe beneficii sanatatii dvs.? Pe langa racirea sau incalzirea aerului inconjurator, dispozitivul are multe alte functii benefice.

0 Shares
You May Also Like