Cum se aleg perdelele?

Cum se aleg perdelele?

0 Shares
0
0
0

Momentul in care te muti in locuinta noua, indiferent de faptul ca tocmai ti-ai cumparat un apartament, sau ca tocmai ti s-a terminat de construit casa, este unul plin de bucurie atat pentru tine, cat si pentru ceilalti membrii ai familiei tale.

Inainte insa de a te putea muta impreuna cu ceilalti membrii ai familiei in noua locuinta, va trebui sa alegi mai intai de toate obiectele de mobilier pentru fiecare camera in parte, dupa care va trebui sa alegi si covoarele din fiecare camera, iar la final, va trebui sa iti indrepti atentia si spre perdele pentru fiecare incapere a casei.

Impreuna cu draperiile, perdelele au rolul de a complete spatiul unei camere, astfel ca va trebui sa acorzi o deosebita atentie alegerii perdelelor. Culorile acestor accesorii pentru ferestre trebuie alese in asa fel incat, sa se asorteze perfect cu toate celelalte elemente din incapere, inclusiv cu culoarea peretilor.

In functie de culorile pe care le au aceste elemente, se va alege si culoarea perdelei, iar pentru a face de fiecare data alegerea corecta, in cele ce urmeaza in acest articol, vei putea sa gasesti cateva sfaturi utile care iti vor putea fi de mare ajutor.

Mai intai de toate, trebuie sa stii faptul ca acel perete cu fereastra al incaperii ar fi indicat sa ramana cat se poate de liber, pentru ca in acest fel, se va crea impresia unui spatiu mai mare.

In cazul in care camerele locuintei tale sunt de dimensiuni mai mici, atunci ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre perdele fine, aproape invizibile, sau care sa fie de culoare deschisa. In aceasta situatie, draperiile ar cam trebui sa fie cam cu doua nuante mai inchise decat perdelele, pentru un decor perfect.

Daca insa, camerele locuintei tale sunt de dimensiuni mai mari, atunci poti alege fara probleme si perdele de culori mai inchise, iar in aceasta situatie se poate opta chiar pentru o combinatie intre draperii grele violet, si o perdea simpla fina. Aceasta ar fi o alegere ideala pentru camera de zi.

Este iarasi foarte important de mentionat faptul ca atat draperiile, cat si ferestrele, trebuie sa urmareasca aceiasi linie, materialele trebuie sa se potriveasca si ele, in timp ce nuantele pot fi in contrast frumos, sau apropiate.

Draperiile si perdelele pentru dormitory, trebuie sa ofere incaperii un aer cat mai intim, astfel ca poti sa iti indrepti atentia spre draperii confectionate din bumbac, iar perdelele poti sa le alegi dintr-un material moale si fin.

Pentru bucatarie, atat draperiile cat si perdelele trebuie sa fie in nuante deschise, pentru ca bucataria este acel loc in care familia se aduna la masa, iar spatiul incaperii trebuie sa fie cat mai luminat.

Aici, se pot opta pentru draperii scurte sic rete, de fapt acestea fiind cele mai indragite draperii pentru bucatarie, fiind realizate dintr-un material gros, in dungi sau inflorat. In locul perdelelor se poate opta chiar si pentru jaluzele de culoare mata.

In sufragerie, la fel ca si in bucatarie, indicat ar fi ca atat draperiile, cat si perdelele sa aiba nuante cat mai deschise, pentru ca este nevoie ca spatiul sa fie cat mai luminat.

0 Shares
You May Also Like