Tot ce trebuie sa stiti despre ingrasaminte

Tot ce trebuie sa stiti despre ingrasaminte

0 Shares
0
0
0

Oamenii care traiesc in mediul rural si care se ocupa de agricultura, cu siguranta sunt constienti de faptul ca accesand link-ul https://www.esenzi.ro/ingrasaminte, pot gasi diferite tipuri de ingrasaminte necesare pentru culturile lor. Pentru ca exista persoane care nu detin un bagaj de cunostinte foarte bogat in ceea ce priveste ingrasamintele, vom aborda acest subiect, si vom discuta despre ingrasaminte.

Cititi acest articol pana la final, pentru a afla foarte multe informatii pretioase despre ingrasamintele pe care le puteti gasi la cele mai bune preturi, si pe care le puteti comanda din confortul propriei locuinte, accesand https://www.esenzi.ro/ingrasaminte.

Ce este ingrasamant?

Pur si simplu, ingrasamantul combina nutrientii de care plantele au nevoie pentru a creste – potasiu, azot, fosfor si sulf – intr-o forma pe care o pot digera. Ganditi-va la ele ca la mancare vegetala.

Pe masura ce culturile cresc, absorb, sau mina, nutrienti din sol. Cand se recolteaza culturile, la fel si nutrientii sunt absorbiti de plante. Ingrasamintele comerciale hranesc solul prin intoarcerea substantelor nutritive necesare recoltelor de anul viitor.

Exista substante chimice in ingrasamant?

Cele patru ingrediente principale care se regasesc in ingrasamantul necesar solului sunt urmatoarele: azot, potasiu, fosfor si sulf provin din natura. Aceste ingrediente nu sunt create de om. Producatorii de ingrasaminte le transforma in forma de care plantele au nevoie.

De unde provine fosforul?

Fosforul folosit in ingrasaminte provine din resturile fosilizate ale vietii marine antice gasite in zacamintele de roca. Acest minereu brut este prelucrat cu scopul de a crea compusi solubili in apa care fac ca fosforul sa fie disponibil pentru plante ca nutrienti.

Fosforul ajuta la sanatatea timpurie a plantelor si la cresterea radacinilor si este implicat in germinarea semintelor pentru a asigura plantele sa foloseasca apa eficient. Fosforul furnizeaza energia de care o planta trebuie sa creasca.

De unde provine potasiul?

Potasiul este al saptelea cel mai abundent element din scoarta terestra. Prin procese naturale, este filtrat in marile si oceanele planetei. Pe masura ce aceste corpuri de apa se evapora in timp, lasa in urma depozite minerale. Potasiul este extras din aceste depozite.

De unde provine azotul?

Aerul din jurul nostru contine azot. De fapt, azotul reprezinta aproximativ 78 la suta din atmosfera. Producatorii de ingrasaminte combina azotul cu gazul natural pentru a-l transforma intr-o forma pe care plantele o pot utiliza.

Care sunt nutrientii minerali esentiali?

  • Macronutrienti: azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu si sulf;
  • Micronutrienti: bor, clorura, cupru, fier, mangan, molibden, nichel si zinc;
  • Esentiale sau benefice pentru unele specii de plante, nu toate: siliciu, sodiu, cobalt;
  • Esential pentru animale, dar nu si pentru plante: seleniu.

Ce rol joaca ingrasamintele in hranirea unei populatii mondiale in crestere?

Ingrasamintele joaca un rol in ajutorarea hranei lumii. Datorita ingrasamintelor moderne, productia mondiala de alimente s-a dublat de mai multe ori din 1960. Astazi, aproximativ o treime sau jumatate din aprovizionarea noastra mondiala de alimente este direct legata de utilizarea ingrasamintelor comerciale.

Daca dorim sa raspundem viitoarelor cerinte alimentare, va trebui sa ne dublam nivelul actual de productie. Nu putem face asta fara ingrasaminte. Continuarea utilizarii mai bune si mai eficiente a ingrasamintelor ne va ajuta sa alimentam populatia in crestere.

Alimentele organice sunt mai bune pentru ca sunt cultivate fara ingrasamant?

Majoritatea cultivatorilor organici folosesc si ingrasamant. Totusi, este facut din diferite ingrediente, cum ar fi gunoiul de grajd sau namolul de canalizare. Cu toate acestea, aceste ingrasaminte naturale nu sunt disponibile in cantitati suficiente pentru a raspunde cerintelor agriculturii cu un randament ridicat si nici nu ofera nutrienti in combinatiile personalizate posibile cu ingrasaminte comerciale.

In mod obisnuit, in comparatie cu o ferma care utilizeaza ingrasamant conventional, culturile organice produc un randament cu o treime sau jumatate mai putin. De exemplu, utilizarea unui gunoi de grajd suficient pentru a furniza un aport adecvat de azot ar insemna adaugarea de patru pana la cinci ori mai mult potasiu si fosfor decat are nevoie de o cultura. Deci, este usor sa depasiti sau sa fertilizati mai usor in acest tip de agricultura.

Nu s-au gasit suficient de multe dovezi care sa sugereze ca alimentele cultivate organic sunt mai bune decat cele cultivate cu ingrasamant conventional. Cele trei ingrediente principale utilizate in ingrasamant – azot, potasiu, fosfor si sulf – se gasesc in mod natural in sol si sunt necesare de toate formele de viata.

Ingrasamantul este daunator mediului?

Ingrasamantul comercial a devenit un instrument indispensabil in agricultura actuala cu randament ridicat. Necesita o aplicare atenta si utilizare pentru a ne proteja mediul. Din fericire, progresele in tehnicile agricole permit fermierilor sa aplice nutrientii solului cu precizie, reducand la minimum sau evitand pagubele aduse solului, apei si aerului.

Prelevarea de noi soluri, utilizarea ingrasamintelor initiale si o mai buna sincronizare si plasarea substantelor nutritive inseamna ca producatorii isi produc culturile mai eficient. De exemplu, fermierii produc astazi o treime de porumb pentru fiecare kilogram de azot pe care il aplica, comparativ cu 20 de ani in urma.

0 Shares
You May Also Like