Tot ce trebuie sa stii despre WordPress si versiunile sale anterioare

0 Shares
0
0
0

 

Continutul si designul separat in XHTML si CSS; desi, asa cum sa spus, depinde de sablonul utilizat. Cu toate acestea, codul care este incercat sa genereze in pariurile de intrare prin aceasta caracteristica fortand (daca este ales astfel) o valoare corecta marcata.

Gestionarea si executia sunt responsabilitatea sistemului de administrare cu ajutorul suplimentelor si widget-urilor utilizate de sabloane.

Caracteristici

 • Instalare usoara, actualizare si personalizare.
 • Actualizarea automata a sistemului implementat in versiunea 2.7.
 • Mai multi autori sau utilizatori, impreuna cu rolurile sau profilurile acestora care stabilesc niveluri diferite de permisiuni (de la versiunea 2.0).
 • Site-uri cu mai multe bloguri (versiunea 1.6).
 • Abilitatea de a crea pagini statice (de la versiunea 1.5).
 • Permite comanda articolelor si a paginilor statice in categorii, subcategorii si etichete.
 • Patru state per intrare: Publicat, Proiect, revizuire in asteptare (nou in WordPress 2.3) si privat (doar utilizatorii inregistrati), plus inca una: protejata prin parola.
 • Editorul WYSIWYG (“ceea ce vedeti este ceea ce aveti”), de la versiunea 2.0.
 • Publicarea prin e-mail.
 • Import din Blogger, blogware, Dotclear, Greymatter, LiveJournal, Typepad si Movable Type, Textpattern si de la orice feed RSS. Se lucreaza la importul de la pMachine si Nucleus in plus fata de import prin scripturi sau direct din baza de date.
 • Salvarea automata a articolului ca schita (ca versiunea 2.2).
 • Permite comentarii si instrumente de comunicare intre bloguri (Trackback, Pingback, etc).
 • Acesta sustine utilizarea permalinks (linkuri permanente si usor de memorat) folosind mod_rewrite.
 • Distribuirea articolelor utilizand RDF, RSS 0.92, RSS 2.0 si Atom 1.0.
 • Distributia comentariilor (utilizand RSS 2.0 si ATOM 1.0).
 • Gestionarea si distribuirea legaturilor.
 • Incarcati si gestionati atasamentele si fisierele multimedia.
 • Suporta suplimente (versiunea 1.5).
 • Sprijina sabloane si widget-uri.
 • Cautarea integrata in postari si pagini statice si widgetul implicit pentru cautarea integrata Google de la versiunea 2.5.8

Integrarea:

bbPress, sistemul forum al acelorasi creatori, este integrat automat cu WordPress.

Integrarea cu forumul Vanilla de Lussumo este fezabila, cel putin pana la versiunea 2.2, care nu este inclusa.

Multisite

WordPress suporta un singur site pentru fiecare instalare, dar datorita extinderii site-ului prin intermediul unor add-on-uri specifice, este usor sa gestionati si sa configurati mai multe site-uri dintr-o singura instalare. Aceasta caracteristica este implementata in kernelul WordPress de la versiunea 3.0.5

Dupa ce activati optiunea Multisite, este creata o retea (WordPress Network9), astfel incat mai multe site-uri din cadrul aceleiasi instalari WordPress sa poata fi gestionate, partajand teme, sabloane, pluginuri si domenii. Puteti accesa fiecare site intr-un subdirector sau subdomeniu al domeniului principal.

 

Sabloane sau teme (teme)

Sabloanele sau temele WordPress sunt sabloane de design care servesc la stabilirea aspectului si structurii blogului dvs.

Exista o mare comunitate oficiala, atat profesionala, cat si utilizatoare, dedicata proiectarii acestor sabloane care sunt de obicei listate pe site-ul oficial al temelor WordPress odata ce au fost verificate si aprobate oficial. Desi filosofia WordPress comis o valida de marcare in conformitate cu liniile directoare W3C, posibilitatile acestui sistem, atat in ​​termeni de design, structura sau de management, precum si flexibilitatea de template-uri de sistem si widget-uri, in special, sunt enorme si, practic, a permis sa aiba de la un simplu blog la un CMS.

Widget-uri

Widget-urile sunt aplicatii simple care pot fi instalate si executate pe o pagina Web. WordPress incorporeaza un sistem de widgeturi pentru sabloanele sale de la versiunea 2.2, care ofera numeroase posibilitati si flexibilitate pentru designul si structura blogurilor lor. In timp ce acestea sunt extrem de utile, nu toate sabloanele o sustin.

Plugin-uri

Exista un numar mare de add-on-uri care sporesc utilizarea WordPress dincolo de un blog simplu si care il fac un sistem flexibil si practic cu scop general. S-au adaugat plugin-uri WordPress in versiunea 1.6.12, de asemenea, cunoscut sub numele de plugin, sunt instrumente care se extind functionalitatea WordPress. Pluginurile sunt gratuite si platite, si auditate si aprobate de catre WordPress sunt listate pe site-ul oficial de pluginuri WordPress.

Pentru a instala un plugin, trebuie sa tineti cont in principal de 3 considerente pentru a va asigura ca utilizati cu adevarat cele mai bune pluginuri WordPress:

 • ” ‘Compatibilitatea’ ” cu versiunea WordPress utilizata
 • Numar mare de facilitati active “” si recenzii pozitive
 • ” ‘Actualizari frecvente’ ” pentru a evita vulnerabilitatile care ar putea afecta site-ul web

 

Varianta 2.x

De la lansarea WordPress 2.1, a inceput folosind versiunea 4.1 a MySQL in timp ce folosind WordPress 2.0 MySQL 3. Cu noi versiuni 2.x, echipa a analizat servicii web WordPress si de locuinte existente materializat inca multe dintre acestea servicii nu au suport MySQL 4. Astfel, sa decis sa continue acordarea de sprijin (actualizari de securitate) WordPress 2.0 pana in 2010, cand era de asteptat ca toate serviciile de gazduire web a inceput sa ofere MySQL 4 si 5.

Apoi, exista perimarea PHP4 in 2008, provocand noile versiuni WordPress au fost proiectati pe versiunea 5, pastrand in acelasi timp compatibilitatea inversa (si suport al sucursalei 2.0) in conditii egale cu MySQL.

2.0 (Duke) versiune de WordPress, denumit in continuare dukingiritutu „de muzicianul Duke Ellington si lansat pe 31 decembrie 2005, a fost (dupa versiunea 2.5), intr-adevar dezvoltarea schimbari mai inovatoare si mai mult, sau cel putin mai mult impact, pana la acea data. Inclus in WYSIWIG editor „TinyMCE“ atasamentele de incarcare si imagini, roluri de conducere sau profilurile de utilizator, continutul cache persistente, sustin versiuni diferite pentru baza de date si de rezerva de acest lucru, plugin-ul antispam Akismet (de asemenea, din Automattic), previzualizarea intrarilor si a unor functii AJAX, printre altele

2.0.12: Ramura 2.0.x dobandeste suport oficial, aceasta versiune include corectii de securitate, imbunatatiri si estetici pentru ramura 2.0.

2.2 (Getz), 15 versiunea WordPress numita “Getz” in onoarea saxofonistului Stan Getz. Aceasta versiune a fost lansata pe 16 mai 2007 si include 200 de actualizari de erori. Functia sa cea mai notabila este integrarea widget-urilor.

2.3 (Dexter), 16 versiunea numita “Dexter”, in onoarea saxofonistului Dexter Gordon, a fost lansata oficial pe 24 septembrie 2007.

2.4, versiunea anulata in ianuarie 2008 pentru a trece la versiunea 2.5. A fost anulata din diverse motive, dar in principal din cauza esecurilor si a intarzierilor in dezvoltarea prea rapida a noului panou (tabloul de bord) 17 si care a fost rescris pentru versiunea 2.5.

0 Shares
You May Also Like