Terapia este foarte importantă pentru a trece peste problemele psihologice

0 Shares
0
0
0

Problemele de sănătate mintală pot fi chinuitoare. Acestea pot duce la izolare dureroasă, depresie, abuz de substanțe și retragere socială. Dar ele oferă, de asemenea, o șansă de auto-explorare, creștere personala și împlinire.

Chiar dacă drumul spre recuperare poate fi dificil și necesită sprijin din partea altora, mulți pacienți au ajuns să vadă în psihoterapie un sprijin important în călătoria lor spre vindecare.

Terapia este folosită pentru a ajuta persoanele cu probleme de sănătate mintală să înțeleagă modul în care aceste probleme le afectează viața și să facă pași spre recuperare. Există multe tipuri diferite de terapie care s-au dovedit a fi utile pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. Fiecare tip de terapie este adaptat în mod specific la nevoile fiecărui pacient și la obiectivele pe care dorește să le atingă.

Psihanaliza și terapia psihodinamică rămân printre cele mai populare. Susținătorii acestora sunt de părere că oferă perspective dincolo de alte terapii clasice și că abordarea lor poate fi transformatoare atunci când este bine făcută.

În ultimii ani, au fost dezvoltate o multitudine de alte abordări terapeutice, comportamentale, cognitive, cognitiv-comportamentale sau eclectic, unde elemente din psihanaliză, teoria atașamentului, terapia cognitivă sau comportamentală sunt folosite împreună în funcție de specificul și nevoile pacientului.

De ce să colaborezi cu un terapeut?

Dacă te confrunți cu o problemă cronicizată, cum ar fi depresia, anxietatea sau o tulburare de alimentație, este posibil să dorești să iei în considerare psihoterapia pentru a explora rădăcinile mai profunde ale problemei tale și pentru a găsi modalități de a le aborda.

Psihoterapia ar putea fi o soluție potrivită pentru tine, dacă ești în căutarea unei îndrumări cu privire la modul în care să iți schimbi gândurile sau comportamentul.

Aceasta iți permite să iți explorezi trecutul pentru a găsi sursa emoțiilor, gândurilor și comportamentelor nesănătoase și să înveți cum să îți îndrepți tiparele relaționale și emoționale care te opresc din evoluție.

Care este rolul unui terapeut?

Rolul unui terapeut este de a te ajuta să te înțelegi mai bine. De asemenea, terapeuții pot folosi ceea ce știu despre psihologie pentru a te ajuta să gestionezi stresul din viața ta.

Un terapeut te poate ajuta cu multe aspecte ale stresului, inclusiv să identifici provocările cu care te confrunți, punctele tale forte și stresul pe care acestea îl provoacă. De asemenea, te poate ajuta să deprinzi noi abilități, pentru a face față provocărilor din viața ta și te pot ajuta să îți gestionezi emoțiile astfel încât acestea să nu te controleze.

Un terapeut poate lucra cu tine pentru a stabili obiective pentru reducerea stresului. De asemenea, poți lucra cu un terapeut pentru a elabora un plan de reducere a stresului. Asigură-te că ești cât mai deplin angajat în procesul terapeutic pe care îl începi și păstrați în minte faptul că ești responsabil de propriile trăiri emoționale, de deciziile și comportamentele tale.

Sperăm că acest articol ți s-a părut util. Dacă vei dori mai multe detalii despre acest domeniu poți accesa terapeut Cluj.

0 Shares
You May Also Like