Lupta cu succes impotriva stresului

0 Shares
0
0
0

Stresul este cauzat de pregatirea corpului pentru a se confrunta cu o amenintare fizica – si apoi nu faceti nimic. Cand ne ratacim, trupurile noastre se pregatesc sa loveasca ceva sau sa fuga – asa erau stramosii nostri inainte de a construi orase cu ziduri si arme, pentru a se apara. Va asteptam la Hollistic Wellness pentru relaxare prin cele mai moderne terapii.

Desigur, in zilele noastre, majoritatea problemelor si tratamentelor cu care ne confruntam, sunt psihologice. Ne ingrijoreaza examenele, banii sau ceea ce poate spune cineva, dar trupurile noastre reactioneaza inca fizic. Corpul elibereaza adrenalina in sange, digestia este oprita si sangele este concentrat in muschii principali, deoarece sistemul nervos nu face diferenta intre o amenintare la adresa ego-ului tau si o amenintare la adresa corpului tau. Planul nostru de sase puncte va ajuta sa depasiti stresul si sa va pastrati calmul.

  1. Respirati adanc de 3 ori. Daca simtiti ca sunteti stresati, respirati profund. Respiratia se intampla automat, deoarece diafragma dvs. atrage mai mult aer. Pe masura ce respirati, treceti de la respiratia scurta si superficiala de la nivelul plamanilor, care este asociata cu stresul, la respiratia naturala, profunda si lunga din diafragma, care transmite un semnal puternic corpului vostru, pentru a se linisti.
  2. Fii bun cu tine insuti. O cauza majora de stres este dialogul intern – felul in care vorbim cu noi insine, atunci cand gandim lucrurile. Amintiti-va ce fel de voce ati folosit ultima data cand ati fost stresat. Modificati tonul vocii. Daca era aspru, fa-l prietenos, daca era inalt, fa-l mai mic, daca era rapid, incetineste-l.
  1. Faceti o schimbare pozitiva pentru mediul dvs. in fiecare zi.

Cercetarea a aratat ca, cu cat mai multi oameni se exprima in mediul inconjurator, cu atat mai relaxati devin – astfel incat in ​​fiecare zi sa faceti ceva, indiferent cat de mic, va face mediul mai placut.

  1. Exercitiu in fiecare zi. Stresul are o mare componenta fizica – si una dintre cele mai bune modalitati de a va relaxa este sa consumati acea energie fizica. Doar douazeci de minute in sala de gimnastica sau chiar o plimbare mai vioaie, timp de 15 minute in aerul proaspat, va va ajuta sa va relaxati. Este atat de simplu incat este usor sa uiti, dar exercitiul este intr-adevar una dintre cele mai bune modalitati de a va echilibra mintea si corpul.
  1. Reevalueaza-ti situatia. Reactiile noastre sunt cauzate de modul in care interpretam lumea – nimic in sine nu este stresant, ci doar modul in care il vedem. Daca vedeti o persoana, o situatie sau un eveniment ca fiind amenintator, corpul dvs. va inregistra stres. Deci, ori de cate ori ceva sugereaza pericol va intalneste privirea,va va provoca si stres.Pentru a-l elimina trebuie sa va imaginati acel lucru/obiect/persoana ca se micsoreaza, se indeparteaza de dvs. si dispare.
  1. De doua ori pe zi, trage un pui de somn. Corpul tau are o tendinta naturala de relaxare la fiecare 90 de minute. Nu conteaza daca ignorati majoritatea acestor momente, dar este foarte bine pentru dvs. sa va relaxati cel putin de doua ori pe zi timp de 5 minute. Va veti simti revigorat si relaxat, avand si performante mai bune pe restul zilei. In plus, in timp ce v-ati odihnit, sistemul imunitar si de vindecare al corpului dumneavoastra a folosit timpul necesar pentru a va optimiza sanatatea.

De doua ori pe zi, atunci cand va simtiti putin somnorosi, trageti un pui de somn de doar 5-10 minute.  Asa va veti simti minunat si veti ramane sanatosi.

0 Shares
You May Also Like