Cladiri si amenajari care au nevoie de avizare si autorizare psi

Cladiri si amenajari care au nevoie de avizare si autorizare psi

0 Shares
0
0
0

Dupa ce s-a intamplat tragedia din clubul Colectiv din capitala, s-au schimbat foarte multe lucruri, astfel ca este mult mai dificil de obtinut in prezent un aviz psi sau o autorizatie pompieri.

Ei bine, cei care se afla in cauza si au nevoie de aceste documente ISU, pot apela la Protecons de exemplu, pentru o obtinere autorizatie psi.

In cele ce urmeaza in acest articol, vom discuta putin despre cladirile care au nevoie de autorizatie psi.

In primul rand, de o autorizatie psi au nevoie cladirile care conform legii sunt incadrate in categoria de cladiri care au o importanta exceptionala si deosebita, indiferent de care este aria lor construita, destinatia sau regimul de intaltime.

De autorizatie pompieri au nevoie si cladirile care conform reglementarilor tehnice in ceea ce priveste securitatea la incendiu sunt considerate ca fiind cladiri inalte sau cladiri foarte inalte, indiferent de aria construita sau de destinatia acestor cladiri.

Autorizatia isu este necesara si pentru acele cladiri in care se regasesc grupuri de incaperi sau incaperi care conform reglementarilor tehnice in ceea ce priveste securitatea la incendiu sunt definite ca fiind Sali aglomerate, indiferent de destinatie, regimul de inaltime sau aria construita.

Autorizatia isu este necesara si pentru cladirile de locuit noi sau existente, care au mai mult de patru niveluri supraterane, in cazul in care acestora li se realizeaza sau li se amenajeaza mansarde.

Autorizatia isu este necesara si pentru cladirile care sunt folosite ca sedii ale autoritatilor publice locale si centrale, in cazul in care aceste cladiri au aria desfasurata fie egala cu 600 de metri patrati fie mai mare.

Autorizatia isu este necesara deasemenea chiar si pentru lacasurile de cult sau pentru spatiile aferente de cazare care sunt accesibile publicului, in situatia in are aria desfasurata este mai mare de 200 de metri patrati. Aici trebuie precizat faptul ca o exceptie de la regula o fac casele parohiale, cladirile destinate locuirii personalului monajal, clopotnitele, capelele.

Cladirile agrozootehnice sau agroindustriale care sunt inchise si care au aria construita fie egala cu 600 de metri patrati fie mai mare au si ele nevoie de autorizatie pompieri. Aici fac exceptie de la regula cladirile cu silozuri metalice, depozitele de furaje fibroase, serele, solarele, rasadnitele sau cipercariile.

Cladirile in care se depoziteaza buteliile transportabile pentru gaze comprimate, lichefiate sau gaze dizolvate sub presiune, exceptand GPL-ul de capacitate mare sau medie, au si ele nevoie de obtinerea unui asemenea document din partea ISU.

Asadar, dupa cum se poate observa, exista o multime de situatii in care cladirile au nevoie de obtinerea unei autorizatii de functionare din partea celor de la pompieri.

Trebuie precizat faptul ca pentru obtinerea unei astfel de autorizatii, cei interesati in mod direct trebuie sa apeleze la serviciile unei firme de specialitate precum Protecons Consulting de exemplu.

De ce o asemenea firma? Pentru ca in cadrul unei astfel de firme lucreaza personal calificat, care se ocupa strict de obtinerea avizelor si a autorizatiilor de functionare emise de catre ISU.

0 Shares
You May Also Like