Despre misterele cimitirelor antice

Despre misterele cimitirelor antice

0 Shares
0
0
0

In momentul in care un cunoscut sau o ruda se confrunta cu un moment tragic si este nevoit sa isi ingroape o persoana draga, este bine sa ii transmiti sincere condoleante. Daca ai posibilitatea sa ii fi alaturi ar fi bine sa iti aloci macar putin timp in care sa ii oferi suportul de care are nevoie pentru a depasi momentul. De asemenea este recomandat sa il ghidezi catre o firma de pompe funebre si sa nu il lasi sa se ocupe singur de tot. Nu stii niciodata cand poti avea tu nevoie de un astfel de sprijin de la cei din jurul tau.

In acest articol vom vorbi despre misterele din cimitirele antice si despre felul in care mortii erau petrecuti catre lumea de dincolo. De asemenea, incercam sa iti oferim mai multe informatii despre motivul pentru care locurile de veci ale regilor daci nu au fost gasite inca.

Printre cele mai cunoscute marturii din istorie despre stramosii nostri este cea care face referire la modul absolut original prin care oamenii se despart de decedatii lor. dacii si tracii nu isi plangeau deloc mortii conform spuselor istoricilor antici. Istoricii sustin ca dacii dadeau petreceri in cinstea decedatilor.

Toate cercetarile arheologice au scops la lumina situatii foarte stranii legate de ritualurile de inmormantare care se practicau in timpul stramosilor nostri. Exista necropole absolut interesante care inca mai ascund mistere si care au fost scoase la rampa undeva la inceputul anului 2000. Necropola se afla undeva pe dealul Sanpetru aproape de Castelul Corvinilor.

Cercetarile pe care le-au facut arheologii aici au dus de altfel si la descoperirea unor cimitire dacice care aveau 30 de morminte si in care se aflau ramasitele pentru peste 50 de persoane. Majoritatea decedatilor sunt copii si corpurile lor au fost fie transformate in cenusa fie ingropate alaturi de obiectele lor de pret.

In conformitate cu parerile specialistilor aceste morminte descoperite sunt mai vechi de 2100 de ani. Necropolele acestea au o importanta foarte mare confor arheologilor pentru ca arata amabele moduri folosite de daci pentru ingroparea decedatilor. O metoda era incinerarea si alta era ingroparea cadavrelor fara sa fie arse.

In aceeasi zona au fost gasite si morminte de razboinici din Dacia. Unul dintre morminte contine o urna in care se afla cenusa ingropata alaturi de lancea defunctului si de o sica, unealta speciala a dacilor.

Mormantul acesta a fost sapat in anul 2008 si este datat undeva in jurul anului 125. Este vorba despre mormantului apartinand unui luptator nobil atat de specific societatii antice. Luptatorii care se luptau cu scutul si cu lancea erau foarte apreciati. Era facuta o falanga denumita unitate de lupta pedestra si oamenii renuntau sa mai poarte scut bazandu-se doar pe lange.

Acest luptator se pare ca a fost incinerat si resturile sale erau depuse intr-o urna din ceramica. Vasul acesta s-a depus pentru centironul decedatului din care se mai poate gasi doar paftaua deoarece pielea s-a deteriorat. Se mai poate vedea inca o sica in teaca aceasta fiind un lucru unic.

0 Shares
You May Also Like