De ce bateria de la telefon se descarca atat de repede?

0 Shares
0
0
0

Desi bateriile smartphone-urilor de astazi au performante mai bune decat cele anterioare, durata de viata a bateriei pare ca scade pe zi ce trece in loc sa creasca asa cum ar fi normal. Probabil ca atunci cand esti intr-un oras strain si bateria de la telefon tocmai s-a descarcat descoperi cat de greu este sa traiesti fara telefon. Nu poti suna pe nimeni, nu poti cauta in harti sau pe GPS, practic poti doar sa intrebi lumea de pe strada. Poti face ceva pentru a evita asta si poti tine cont de sfaturile de mai jos. Toate trucurile prezentate functioneaza pe toate sistemele de operare, nu doar pe Android.

  1. Redu luminozitatea afisajului

Setari> Ecran> Luminozitate

  1. Regleaza setarile modului de raspuns automat

Afisaj > Timp ecran

  1. Activeaza Bluetooth si WLAN numai daca este necesar

De obicei nu aveti nevoie de cele doua functii – dezactivarea ajuta la economisirea unei mari cantitati de energie: Setari> (Wireless si retea)> WLAN / Bluetooth

  1. Aplicatii inutile din background trebuie oprite

Setari > Aplicatii> Servicii in derulare

  1. Dezactiveaza urmarirea locatiei GPS

Daca nu intentionezi sa mergeti pe unde te trimite Google Maps, pur si simplu dezactiveaza GPS-ul in Setari> Servicii locatie (locatie si securitate).

  1. Sincronizeaza manual

Aplicatiile care se sincronizeaza automat consuma energie. Daca este posibil, extinde intervalele de actualizare automata pentru e-mailuri sau mesaje Facebook. Sau utilizeaza sincronizarea manuala (numai daca apasi pe  „sincronizare” in aplicatie, datele vor fi preluate). Ambele ajuta la economisirea bateriei. Informatiile pot fi gasite, de obicei, in aplicatia respectiva, sub „Setari”.

  1. Exista aplicatii care asigura economia de energie

Vrei sa opresti consumatorii de energie inutila de pe telefonul mobil cu simpla apasare a unui buton? Atunci, ar trebui sa arunci o privire mai atenta asupra aplicatiei Android One Touch Akkusparer. Defineste ce aplicatii actualizezi sau opresti prin simpla apasare a unui buton.

La toate acestea se adauga si nevoia de a tine cont de vremea de afara. Despre caldura stiai deja probabil ca este foarte nociva pentru telefon, insa si frigul are efecte negative asupra bateriei. Temperaturile foarte scazute pot determina chiar inchiderea telefonului complet. Ai grija sa il mentii cald daca vrei sa te bucuri de functiile sale cu bateria incarcata.

Nu este necesar sa incarci complet telefonul. Protejaza bateria neincarcand-o complet si apoi incarcand-o complet. Este ideal pentru bateria smartphone-ului daca ramane permanent intre 30 si 70 la suta.

Poti sa incarci bateria numai pe jumatate. Daca bateria este incarcata, si s-a descarcat pana aproape de jumatate nu este necesar sa o incarci din nou. Atata timp cat bateria are mai mult de jumatate din energie, ar trebui sa continui sa folosesti telefonul si sa nu te grabesti sa il introduci in priza pentru ca nu faci altceva decat sa stresezi inutil bateria.

Tinand cont de sfaturile de mai sus vei reusi cu siguranta sa ai la indemana telefonul exact atunci cand ai nevoie de el. Nu este deloc greu sa fii putin atent la consumul de energie si sa te ocupi cu responsabilitate de bateria ta, atunci cand vrei sa o ai in stare buna pentru cat mai mult timp.

0 Shares
You May Also Like