Cum sa hidroizolezi o terasa

Cum sa hidroizolezi o terasa?

0 Shares
0
0
0

Hidroizolatia terasei presupune aplicarea unei membrană hidroizolantă pentru a preveni infiltratiile de la terasă la camerele alaturate. Membrana nu numai că previne scurgerea apei de pe terasă, dar ajută și la prevenirea formării micilor fisuri pe suprafața

Cel mai adesea, infiltratiile au loc pe o terasă cu suprafață plană, deoarece o terasă cu suprafață plană nu are pante bune pentru scurgerea adecvată a apei. Apa începe sa se acumuleze și se infiltrează prin fisurile prezente pe terasa. Prin urmare, hidroizolarea pe o terasă plată este obligatorie pentru a preveni eventualele infiltratii.

Acoperișurile înclinate și terasele cu pante bune tind să aibă o rată mai mică de scurgere. Dar și în acest caz, șansele de a se produce infiltratii sunt mari.

MATERIALE UTILIZATE PENTRU IMPERMEABILIZAREA TERASEI

Hidroizolatia terasei este o parte importantă a întreținerii terasei și trebuie făcută corect pentru a vă proteja terasa de deteriorarea produsă de infiltrarea apei. Soluțiile potrivite de hidroizolație vă pot ajuta să îmbunătățiți durabilitatea și să preveniți orice deteriorare pe termen lung, reducând în același timp costul reparațiilor.

Hidroizolarea terasei este un pas important pentru a o proteja de intemperii și pentru a asigura o structură stabilă. Există o mulțime de opțiuni disponibile atunci când vine vorba de hidroizolarea terasei, dar fiecare are avantajele și dezavantajele ei. Pentru a vă asigura că alegeți soluțiile potrivite de hidroizolație a terasei, este esențial să înțelegeți care sunt opțiunile disponibile și să luați în considerare modul în care acestea va sunt de ajutor

Indiferent de soluția de hidroizolație pe care o alegeți pentru terasa dumneavoastra, este important să rețineți că întreținerea corectă este esențială. Verificați în mod regulat terasa pentru semne de deteriorare și reparații eventualele probleme cât mai curând posibil. Hidroizolarea adecvată ar trebui să asigure că terasa dumneavoastră rămâne în stare bună ani de zile.

Cele mai bune metode de impermeabilizare pentru terasă

Alegerea soluțiilor potrivite de hidroizolație pentru terasa dumneavoastră este crucială pentru a asigura durabilitatea și funcționalitatea acesteia pe termen lung. Indiferent dacă sunteți în căutarea unor metode de impermeabilizare specifice sau a unor soluții generale, este esențial să înțelegeți cum funcționează fiecare tip de soluție și ce beneficii oferă. Iată câteva dintre cele mai bune metode de hidroizolatii pentru terase:

Metoda tradițională

Aceasta este cea mai comună soluție de hidroizolație și presupune aplicarea unui strat de material pe bază de asfalt sau bituminos pe suprafața terasei. Acest material acționează ca o barieră, împiedicând pătrunderea apei, oferind și o bază puternică pentru alte materiale de hidroizolație, cum ar fi membranele.

Mai mult, metodele tradiționale de hidroizolatie terasa sunt relativ ieftine și pot fi aplicate rapid.

Metode moderne

Una din metode consta în impermeabilizarea betonului în profunzime, cu tehnologia cristalina Penetron direct din turnare sau  prin pensulare pe un strat suport existent

Materialele Penetron oferă protecție și hidroizolare a betonului tratat pentru toata durata de viață, auto reparare fisuri până la 0,5 mm, pasivizare armatura păstrează stratul suport uscat în profunzime permanent

Acesta protecție si impermeabilizare se poate realiza încă din stadiul de turnare cu Penetron Admix (adăugare în cifa sau betoniera ) sau prin pensulare cu Penetron standard pentru un strat suport existent

O alta metoda moderna consta în aplicarea unei membrane hidroizolante lichide Penetron aplicate la rece în loc de material pe bază de asfalt sau bitum.

Acest tip de membrana poate fi alcătuit din diverse materiale, inclusiv poliuretan și polietilenă, ambele fiind foarte rezistente la apa. Majoritatea substanțelor chimice utilizate în procesul modern de impermeabilizare sunt ecologice și oferă o protecție excelentă împotriva infiltrațiilor de apă.

În plus, procesul de aplicare este ușor de făcut pentru oricine, la rece, fără flacără, fără a avea nevoie de instrumente sau echipamente complexe. Cu acest sistem instalat, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la infiltratii.Avantajul fiind instalarea ca o membrana continua, fără îmbinări, ca în cazul carton bituminos

O alta metoda consta în mortar hidroizolant bicomponent, membrana hidroizolatoare hiperelastica aplicat ca masa de șpaclu sau pensulare pe suprafețe orizontale și verticale Sistem Hyperelastic Penetron Seal Coat. Se poate folosi ca tencuiala hidroizolanta la zidarie, beton, caramida, boltari beton, rigips. Înainte de aplicarea membranei hidroizolatoare Penetron Seal Coat hyperelastic asigurați-vă că aveți o suprafață rezistentă, fără exfolieri, curată și degresată .

Să fie asigurată etanșeizarea suprafețelor de îmbinare, a gurilor de scurgere, strapungeri și/sau alte puncte critice de îmbinare cu diferitele tipuri de materiale specifice

Procesul de hidroizolare al teraselor – pas cu pas

Inspectia si pregatirea suprafetei suport

Trebuie sa inspectați terasa in cazul in care exista deteriorari. Verificați dacă există fisuri sau exfolieri care trebuie remediate. Îndepărtați orice resturi, cum ar fi frunzele sau murdăria, care sunt prezente și curățați suprafața cu un aparat de spălat cu presiune, dacă este necesar.

Aplicați Amorsa( grund)( unde este cazul)

Înainte de a-ți hidroizola terasa, folosește un grund pentru a etansa suprafața și a îmbunătăți aderența materialelor. Este important să urmați instrucțiunile specifice la aplicarea grundului în funcție de condițiile meteorologice din momentul aplicării și de tipul de material utilizat.

Alegeți materialul de hidroizolare

Când vine vorba de soluții de impermeabilizare a teraselor, sunt disponibile diverse materiale, inclusiv membrane lichide, mortare hidroizolante și etanșanți. Asigurați-vă că alegeți cea mai potrivită soluție de hidroizolare pentru terasa dvs. și să respectați instrucțiunile producătorului.

Aplicație

Pentru aplicare va trebui să utilizați o pensula, o rolă sau un pulverizator pentru a aplica corect materialul de impermeabilizare, în funcție de instrucțiunile producatorului. Trebuie să luați toate măsurile de precauție necesare în timpul aplicării soluției de hidroizolație și să acoperiți toate zonele terasei fără a omite niciun punct.

Finisaje

Odată ce ați terminat aplicarea, este important să lăsați suprafața să se usuce corespunzător înainte de a merge pe ea sau de a o folosi în orice alt mod. După aceasta, inspectați terasa cu atenție din nou pentru a vă asigura că ați obținut rezultate satisfăcătoare, fără infiltrații de apă sau acumulare atunci când sunt expuse la apă sau umiditate, proba de apa

În general, hidroizolarea terasei este un proces complex care necesită o pregătire și aplicare corespunzătoare. Cu toate acestea, alocarea timpului pentru a vă impermeabiliza terasa vă va asigura că rămâne protejată de daunele cauzate de apă pe termen lung. Folosirea materialelor adecvate și respectarea cu atenție a tuturor etapelor procesului va contribui la prelungirea duratei de viață a terasei și la prevenirea oricăror costuri costisitoare de reparații în continuare.

Soluția corectă de hidroizolație a terasei va depinde de tipul dvs. de terasă, de bugetul dvs. și de nevoile dvs. Este important să studiați diferitele metode de hidroizolație disponibile pentru a determina care dintre ele vi se potrivește cel mai bine. În plus, poate fi util să consultați un profesionist pentru sfaturi cu privire la opțiunea care ar fi cea mai potrivită pentru proiectul dumneavoastra.

Cu o soluție de hidroizolare potrivită, vă veți putea bucura de terasa dvs. fără să vă faceți griji cu privire la deteriorarea cauzată de infiltrarea apei sau alte probleme cauzate de umiditate.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like