Cum sa cumperi o masina second din Germania?

Cum sa cumperi o masina second din Germania?

0 Shares
0
0
0

Germania este tara de unde vin foarte multe masini la noi in tara, si nu toate sunt noi. Pentru a afla ce trebuie sa faci ca sa iti iei o masina buna din Germania fara a da o avere pe ea, citeste in continuare.

Cumpararea unei masini second-hand din Germania poate sau nu sa se refere la achizitia unei masini germane. Din Germania poti sa iti iei practic orice masina la mana a doua, indiferent ca este produsa in Germania, Franta, Anglia sau Spania.

In mod evident, insa, cele mai multe masini importate din Germania sunt branduri nemtesti. Exista o mare diversitate de modele, care poate nu se regasesc asa usor pe piata romaneasca. De asemenea, si preturile la masini sunt mai mici in Germania fata de Romania.

De ce masini second-hand din Germania

Conform specialistilor Carfax, acest lucru se intampla pentru ca nemtii investesc in masini mai mult decat investim noi sau alte tari europene, ceea ce le permite dealerilor de masini sa aduca mereu masini noi si sa isi faca stocuri mereu proaspete.

Un neamt iti schimba masina cam la cinci-sase ani, cumparandu-si de fiecare data un model mai nou. Iar cu vechile masini ce se intampla? Sunt cumparate de cei interesati in masini second-hand. Si nu doar din Romania, ci din intreaga lumea.

Daca te hotarasti sa iti iei o masina second din Germania, pentru ca prietenii tai si-au luat deja si au masini bune si fiabile, stii deja ca exista doua mari posibilitati de a intra in posesia unei astfel de masini: ori apelezi la un importator (dealer auto), ori te duci sa o iei singur.

Masini second-hand din Germania – prin dealer auto sau direct de la vanzator?

Daca alegi sa cumperi masina de la un dealer auto care comercializeaza masini second-hand din Germania, atunci ai avantajul ca poti face un test-drive inainte de achizitie. Dealerii nu ar trebui sa fie reticenti daca le ceri numarul de identificare auto. Nu se stie niciodata, poate descoperi ceva ce ei nu stiau atunci cand au luat autoturismul spre vanzare. Este o situatie de tip win-win daca informatiile se impart si adevarul, oricare ar fi el, iese la iveala.

In plus, un dealer de incredere iti va oferi intotdeauna garantie pentru masina achizitionata. In felul acesta vet fi sigur ca orice problema apare la autoturism in perioada de garantie, aceasta va fi reparata pe banii dealerului. Desigur, un alt aspect la care trebuie sa fii foarte atent sunt conditiile de utilizare in perioada garantiei.

Metoda in care tu iti iei masina singur implica un drum in Germania cu avionul sau autocarul si retur la volanul noii tale masini. Atentie: daca nu cunosti drumurile si taxele de drum care trebuie platite in toate tarile pe unde vei trece, e posibil sa ajungi sa dai mai mult decat daca ai plati taxe de intermediere la un dealer auto.

Avantajul acestei a doua metode este ca poti testa mult mai multe masini, le conduci, iti dai seama de ce probleme au si poti negocia cu vanzatorul un eventual discount. Un alt avantaj este ca te plimbi prin mare parte din Europa; daca ai nevoie de o vacanta, aceasta este probabil o metoda buna.

Totusi, trebuie sa iei in considerare faptul ca vei merge multi kilometri si orice se poate intampla cu masina, mai ales daca nu a fost folosita extensiv sau nu a mai fost condusa de cativa ani. Cu alte cuvinte, problemele pe care altfel le rezolva intermediarul de masini le vei rezolva tu, atat timp cat te duci singur sa iti iei masina.

Pentru a fi sigur ca nu cumperi o masina cu probleme ascunse, verifica-i istoricul de service. Pentru aceasta, iti trebuie numarul de identificare a vehiculului (VIN). Vei afla informatii precum reparatiile prin care a trecut masina, daca a fost vreodata declarata furata, daca a fost folosita ca taxi sau masina de inchiriat, numarul real de kilometri etc.

0 Shares
You May Also Like