Ce este si cum se face dezinsectia?

Ce este si cum se face dezinsectia?

0 Shares
0
0
0

Mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca dezinsectia cuprinde toate metodele si mijloacele folosite de catre o firma specializata, pentru a preveni si pentru a compate atropodele si insectele, fie ele taratoare sau zburatoare, prin folosirea diferitelor metode mecanice, fizice, chimice sau biologice.

Dezinsectia este acel proces care poate sa completeze foarte bine toate celelalte operatiuni de precum dezinfectia si curatenia, si contribuie decisiv la prevenirea unor boli care pot sa fie transmise direct de catre insect si acarieni catre om. Asadar, acest proces poate sa fie considerat ca si unul component al complexului de masuri pentru igienizarea mediului inconjurator.

Dezinsectia este iarasi un proces care este efectuat de catre o forma DDD autorizata, si care se realizeaza prin metode chimice sau ecologice, si se poate efectua in diferite spatii, astfel ca putem discuta despre dezinsectie birouri, dezinsectie hoteluri, sau despre dezinsectia diferitelor alte tipuri de constructii.

Referitor la procesul de dezinsectie chimica, trebuie mentionat faptul ca aceasta se realizeaza folosind pompele de joasa presiune (vermorel), insa se pot folosi si pompele automatizate de o presiune mare (atomizoare), termonebulizatoarelor (generatoare de ceata calda), nebulizatoarelor ULV (cunoscute ca si generatoare de ceata rece), prin intermediul carora se pulverizeaza substanta insecticida.

Referitor la substantele pe care le folosesc firmele specializate in servicii de dezinsectie, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii, si fac parte din grupele III si IV de toxicitate, asa ca dupa ce sunt aplicate, odata ce se usuca, ele nu pot sa dauneze in nici un fiel vietatilor cu sange cald, precum oamenii, sau chiar si animalele de comanie pot fi incluse aici.

Un alt amanunt foarte interesant referitor la acest tip de dezinsectie, si anume dezinsectia chimica, este acela ca ea se poate realiza si cu ajutorul gelurilor insecticide.

Cel de al doilea tip de dezinsectie, este dezinsectia ecologica, realizata deasemenea tot de catre o firma DDD autorizata, iar acest proces se poate realiza prin intermediul statiilor de captare, pe baza de adeziv cu atractanti, fie alimentari, fie hormonali.

Referitor la aceasta solutie de dezinsectie, trebuie mentionat faptul ca aceasta nu este daunatoare in nici un fel pentru mediul inconjurator.

Cat despre firmele care se ocupa de dezinsectie, este foarte important de mentionat faptul ca acestea, mai ales daca stam sa discutam despre firmele care au o experienta bogata in acest domeniu, vor folosi de fiacre data numai substante profesionale, care nu se gasesc pe piata, si care nu pot sa fie cumparate de catre persoanele neautorizate.

Despre aceste substante trebuie mentionat faptul ca ele sunt destul de greu de achizitionat, datorita faptului ca firmele care au nevoie de substantele respective, trebuie sa detina toate certificatele si autorizatiile necesare atat ale firmei, cat si ale angajatilor care se ocupa de aceste operatiuni.

In ceea ce priveste frecventa acestor operatiuni de dezinsectie, trebuie mentionat faptul ca pentru unitatile de alimentatie publica, acestea operatiuni trebuiesc efectuate cel putin odata pe luna, iar pentru celelalte activitati, ar fi suficient si odata la doua – trei luni, dar nu mai tarziu de trei luni.

0 Shares
You May Also Like