Cum sa alegi un aer conditionat pentru a economisi energie electrica?

Cum sa alegi un aer conditionat pentru a economisi energie electrica?

0 Shares
0
0
0

Aerul conditionat este un aparat popular care iti imbunatateste stilul de viata, deoarece raceste casa in cele mai calduroare perioade ale anului. In ultima perioada avand in vedere cresterile masive la facturile de energie electrica toate persoanele acorda o atentie deosebita cand isi achizitioneaza orice dispozitiv electric.

In acest articol o sa discutam cum sa alegi cel mai bun model de aer conditionat Goldsense pentru a reduce costurile la factura de energie electrica.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Inainte de a discuta cum sa alegi un aer conditionat din punct de vedere energetic, este bine sa intelegi cum functioneaza un asemenea dispozitivi. In general, poti sa imparti aerele conditionate in functie de modul in care functioneaza, adica invertor si on/off.

Sistemele de climatizare “pornit/oprit” au un singur mod de functionare si nu permit ajustarea puterii in functie de temperatura. In practica, jetul de aer “conditionat” este continuu. Astfel, exista o diferenta notabila intre camera in care este activat aparatul de aer conditionat si celelalte camere din casa. Pe de alta parte, “invertoarele” iti permit sa reglezi temperatura, stabilind temperatura pe care doresti sa o atingi (si sa o mentii). Acest lucru inseamna ca alimentarea cu aer rece se opreste atunci cand aerul din interiorul camerei atinge temperatura dorita.

Cum sa alegi un model eficient?

Daca esti in cautarea unui aer conditionat bun care sa garanteze si o economie de energie adecvata, trebuie sa alegi intre un model fix  si unul portabil. Primele sunt mai mari si mai puternice, iar instalarea necesita lucrari care implica instalatii casnice pentru conexiunile necesare.  Modele portabile sunt mai mici si mai practice, dar au o capacitate de racire mai mica; in consecinta, sunt o optiune buna pentru incaperile de dimensiuni medii si mici.

Acestea fiind spuse, primul lucru care trebuie evaluat este dimensiunea camerei in care va fi amplasat aerul conditionat. In ceea ce priveste aparatele de aer conditionat fixe, invertoarele garanteaza un consum mai mic de energie.

Un alt aspect nu trebuie subestimat: calitatea produsului. In plus fata de caracteristicile tehnice, este o idee buna sa optezi pentru un aer conditionat Goldsense fiabil.

Clasa energetica si BTU

Exista, de asemenea, o serie de parametri tehnici care trebuie luati in considerare atunci cand evalueazi impactul aer conditionat asupra consumului de energie electrica.

Clasa energetica; aceasta clasificare se aplica aparatelor electrocasnice mari. Cele mai moderne se incadreaza in categoria A++, care identifica aparatele cu un consum redus de energie si mai putin poluante.

BTU, un acronim pentru “British Thermal Unit”. Aceasta este unitatea utilizata pentru a masura capacitatea de racire a aparatelor de aer conditionat. Numarul de BTU trebuie sa fie proportional cu suprafata de metri patrati a camerei in care urmeaza sa fie utilizat dispozitivul. Pentru o camera de 20 de metri patrati, de exemplu, este necesar un aer conditionat de 5000 BTU/h, in timp ce pentru o camera de 30 de metri patrati este nevoie de un aer conditionat de 8000 BTU/h. Pentru a optimiza consumul, numarul de BTU trebuie sa fie corespunzator dimensiunii camerei.

0 Shares
You May Also Like