Cum putem elimina insectele din gradina?

Cum putem elimina insectele din gradina?

0 Shares
0
0
0

Probabil ca nu va surprinde pe majoritatea gradinarilor de legume ca insectele se tot inmultesc. In timp ce unele insecte pot fi benefice pentru anumite plante, gradinarii sunt prea familiarizati cu distrugerea plantelor mici cauzata de insecte si trebuie sa mentionam ca vei avea nevoie in primul rand de un atomizor pe care sa il umplii cu solutie impotriva gandacilor. In continuare iti oferim mai multe sfaturi de care ai nevoie.

Din fericire, natura ofera o multime de metode non-toxice pentru a descuraja si a gestiona insectele daunatoare. Urmatorii sase pasi pot ajuta un gradinar sa reduca problemele daunatoare fara substante chimice toxice. Amintiti-va: Prevenirea este intotdeauna prima si cea mai buna linie de atac.

  1. Construiti soluri sanatoase

Solul furnizeaza substante nutritive, apa, oxigen si pe care plantele le absorb prin radacini. Cercetarile arata ca solul mai sanatos, plantele mai bune sunt capabile sa reziste atacurilor daunatoare.Construirea unui sol sanatos, fertil si viu este cel mai important mod de prevenire a problemelor daunatoare.

Construiti soluri sanatoase cu aceste cinci practici:

  • Limitarea degradarii solului

Un numar tot mai mare de cercetari sugereaza ca rasucirea in mod obisnuit a solului are diferite dezavantaje. El lasa suprafata solului goala, incurajeaza scurgerea, provoaca compactarea si eroziunea solului si dauneaza microbilor si ramelor de sol. Pastrarea unei perturbari minime conserva sistemele vii sol. In schimb, modificati stratul deasupra si lasati ramele sa aereze solul.

  • Compost

Utilizati un recipient de compost si adaugati cate unul la doi centimetri de compost bine descompus in gradina in fiecare primavara pentru a suplimenta nutritia in sol si a incuraja o structura de sol dorita.

  • Mulci

Adaugati doi-patru centimetri de taieturi de iarba sau frunze cosite in gradina atunci cand plantele sunt de aproximativ patru centimetri inaltime pentru a reduce evaporarea apei, a suprima buruienile, a temperaturii moderate a solului, a impiedica compactarea solului si a adauga substanta organica lenta in sol.

  • Rotiti culturile

Randamentele culturilor scad atunci cand plantele sunt semanate in mod repetat in aceleasi paturi. Acest lucru se datoreaza in parte faptului ca populatiile de daunatori care locuiesc in sol, cum ar fi grubs, wiresworms si viermi. Planificati sa rotiti familiile de plante in paturi noi in fiecare an pentru a mentine daunatorii pe fuga.

  • Culturi de acoperire a plantelor

La sfarsitul sezonului de vegetatie, plantati o cultura de acoperire, cum ar fi iarba, mazare sau trifoi, pentru a spori fertilitatea solului, a diminua eroziunea pe parcursul lunilor de iarna, a suprima buruienile si a imbunatati structura solului. In primavara, acoperiti cultura cu mulci sau permiteti gainilor sa pasca.

  1. Atragerea Predatorilor Beneficiari

Amintiti-va, nu toate gandacii sunt rai. Multi ajuta efectiv plantele sa creasca prin polenizare, descompunand deseurile si eliminand daunatori. Trucul este de a sti care sunt gandacii care va ajuta plantele si care pot deveni o problema.

In general, pastrati gradina cat mai diversificata si incurajati inflorirea pe tot parcursul anului pentru a atrage diferite tipuri de insecte benefice. Urmatoarele plante sunt deosebit de atractive pentru pradatorii care ajuta la controlul populatiilor de daunatori

0 Shares
You May Also Like