Cum poti implementa servicii de relatii cu clientii prin chat online

Cum poti implementa servicii de relatii cu clientii prin chat online

0 Shares
0
0
0

Chat-ul in direct va permite sa dati raspunsuri rapide la intrebari despre produsele dvs., sa rezolvati problemele mai repede si sa asigurati clientii ca sunteti acolo cand au nevoie de dvs. Aceasta este o reteta simpla, dar foarte eficienta, pentru imbunatatirea atat a serviciului clientilor, cat si a loialitatii.

Descoperiti problemele clientilor

Revolutia internetului si marketingul digital au adus multi noi termeni de afaceri, iar problemele specifice este unul dintre acestea. Un punct important este o problema pe care o are un client care nu a fost rezolvata sau o nevoie care nu a fost rezolvata. Pentru astfel de situatii exista servicii de relatii cu clientii care ii ajuta pe acestia sa isi rezolve problemele.

Cu sistemele traditionale de asistenta, precum e-mail sau apeluri telefonice, uneori este dificil sa cunosti punctele de vedere ale clientilor tai, deoarece acestea pot fi auzite sau primite doar de o echipa sau de o persoana.

Cu chat-ul live, totusi, administratorii si supraveghetorii au acces la toate istoriile chatului, care pot fi sortate, cautate si filtrate pentru a afla rapid problemele clientilor.

Prin urmare, conducerea poate descoperi cu usurinta problemele sau nevoile clientilor lor si poate gasi modalitati de abordare si rezolvare a acestora. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii ale chat-ului live.

Rezolvari mai rapide ale problemelor

Bazele de cunostinte si articolele de ajutor sunt modalitati excelente de a oferi sprijin si de a ajuta clientii sa rezolve probleme. Daca aveti multe astfel de documente sau articole de ajutor online, este posibil ca clientii sau utilizatorii sa nu le poata gasi sau utiliza rapid.

Cu chat-ul live, agentii sunt capabili sa „impinga” link-uri pentru a ajuta sau pentru a instrui documente rapid prin fereastra de chat. Prin urmare, in loc sa parcurga utilizatorii prin proceduri de depanare si rezolvare a problemelor pas cu pas, agentii pot in schimb lega vizitatorul la documentul sau continutul corespunzator.

Mai mult, capacitatile de partajare a ecranului inseamna ca chiar si cele mai complexe probleme de depanare pot fi rezolvate intr-un mod rapid si eficient.

Aceasta este ceva ce pur si simplu nu poti face cu asistenta telefonica. Acestea sunt caracteristici care pot economisi agentilor si intreprinderilor o perioada de timp extraordinara pentru a ajuta la rezolvarea problemelor pe care le pot avea clientii.

La sfarsitul zilei, calitatea generala a produsului sau serviciului dvs. va fi cea care determina succesul. Cu toate acestea, cat de usor de accesat si de convenabil este serviciul dvs. pentru clienti poate fi o un factor de ajutor.

Chat-ul live ofera vizitatorilor site-ului  web acces imediat la vanzatori si personal de asistenta. Cand vizitatorii  va pot contacta cu usurinta cu orice intrebari sau probleme pe care le-ar putea avea, vor fi mai increzatori in compania dvs. ca furnizor si o sursa de cunostinte si suport valoroase.

Un raport de cercetare al grupului Aberdeen a constatat ca chat-ul in direct a fost metoda de comunicare preferata pentru cumparatorii online, in comparatie cu alte metode de comunicare .

 

0 Shares
You May Also Like