Ce este si cum va poate ajuta o macara

Ce este si cum va poate ajuta o macara?

0 Shares
0
0
0

Cand va ganditi la macarale de constructii, ce va vine in minte? Imagini cu macarale turn masive care ridica grinzi de otel la locul lor sau imagini cu macarale pe senile mai mici care ridica containere grele, pline cu produse brute? Oricum ar fi, macaraua este o piesa esentiala de utilaj in orice santier de constructii.

La urma urmei, cum ar arata lumea fara macarale? Imaginati-va acele structuri metalice gigantice pe care le vedeti in filmele despre invaziile extraterestre. Stiti, acei zgarie-nori titanici dotati cu propria lor macara personala? Fara ele, astfel de cladiri ar fi imposibil de construit. In loc sa ne concentram asupra faptului daca macaralele turn sau cele pe senile sunt mai bune la anumite sarcini, haideti sa facem un pas inapoi si sa ne concentram asupra a ceea ce face o macara.

Ce este o macara?

O macara este o masina care poate ridica obiecte grele. De obicei, este montata pe o baza rotativa mare, numita placa turnanta. Operatorul macaralei controleaza intreaga placa turnanta si macaraua atasata acesteia.

Macaraua are un carlig care ridica incarcatura. Carligul este atasat la un mecanism de ridicare care este controlat de un sistem hidraulic. Cand va ganditi la macarale de constructii, s-ar putea sa va imaginati o macara turn. Macaralele turn sunt tipurile de macarale pe care le vedeti ridicand grinzi de otel la locul lor pe santierele mari de constructii. Acestea sunt macaralele pe care le vedeti ridicand containere pline de produse brute de pe nave.

Cum functioneaza o macara?

La baza unei macarale sta mecanismul de ridicare. Mecanismul de ridicare este, de obicei, suspendat de la sol prin cabluri groase de otel. Suspendarea mecanismului de ridicare de la sol ajuta la evitarea instabilitatii solului. Macaralele folosesc doua mecanisme diferite pentru a ridica sarcina – hidraulice si contragreutati.

Hidraulica – Mecanismele hidraulice sunt utilizate pentru a ridica sarcini mici. De exemplu, macaralele turn din santierele de constructii care ridica grinzi de otel. Mecanismele hidraulice sunt adesea folosite pentru macaralele de constructii deoarece au un pret redus si sunt usor de proiectat. Cilindrii hidraulici de inalta presiune sunt utilizati pentru a construi mecanismul hidraulic.

Contragreutati – Contragreutatile sunt utilizate pentru ridicarea incarcaturilor mari. De exemplu, macaralele pe senile care ridica containere. In astfel de cazuri, un obiect greu este ridicat pentru a compensa greutatea incarcaturii. In santierele de constructii, o macara care utilizeaza contragreutati va avea un carlig care este atasat la o greutate mare. Greutatea se coboara atunci cand carligul este ridicat.

Avantajele utilizarii macaralelor in constructii

– Macaralele pot ridica sarcini grele care ar fi imposibil de mutat manual. Puteti vedea acest lucru in actiune pe orice santier de constructii, unde macaralele ridica containere mari pline de materii prime.

– Macaralele pot fi manipulate pentru a ridica obiecte in orice directie si pozitie. Acest lucru este grozav pentru proiectele de constructie care necesita o plasare specifica a obiectelor.

– Macaralele sunt excelente pentru ridicarea obiectelor grele care sunt delicate sau fragile. Acest lucru se datoreaza faptului ca operatorul macaralei poate controla viteza cu care este ridicat obiectul.

– Macaralele sunt versatile si pot fi utilizate pentru multe sarcini de constructie diferite. Ele pot fi folosite pentru ridicarea, deplasarea si plasarea obiectelor. De asemenea, ele pot fi folosite pentru descarcarea obiectelor din camioane sau nave.

O macara este o piesa de utilaj greu care poate ridica obiecte grele si le poate plasa cu mare precizie. Macaralele pot ridica obiecte care cantaresc mii de tone, motiv pentru care sunt atat de utile lucratorilor din constructii. Macaralele pot ridica obiecte delicate si obiecte fragile care s-ar rupe daca ar fi manipulate de oameni.

Macaralele de constructii sunt tipurile de macarale pe care le vedeti ridicand grinzi de otel la locul lor pe santierele mari de constructii si ridicand containere pline cu produse brute de pe nave. De asemenea puteti opta pentru o macara manuala cu lant 2 tone in cazul in care cerintele de ridicare a greutatilor sunt mai reduse.

0 Shares
You May Also Like